3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Haritada metro yok

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Mecidiyeköy Metro Tavanının delinmesinde izinsiz kazı çalışması yapan Volga Dış Ticaret Şirketi’nin kabahatinin yanı sıra, Kadastro ve Tapu Sicil Müdürlüğü’nün evraklarında “metro”nun belirtilmemesinin de etkili olduğunu açıkladı. 

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamada, Taksim–4 Levent Metro hattına verilen zarar değerlendirildi. 

Çalışma yapılan parsele ilişkin 1/5000’lik planın onaylandığı, ancak 1/1000 uygulama planı Şişli Belediyesi’nde askıda olduğu belirtilen açıklamada, bunun süresinin ise 28 Ağustosta dolacağı belirtildi. Harita ve Kadastro Odası, konuyla ilgili olarak şunları bildirdi: 

ÇALIŞMA YAPILAN PARSELE İMAR İZNİ VERİLMEDİ 

“2005 yılında Şişli Belediyesine imar durumu için başvuru yapılmış, uygulama imar planı onaylanmadığı için bu parsele ilişkin imar durumu verilmemiştir. Askı safhasında olan imar planında metro hattı işlenmiş olup ancak; bu parselde kısıtlama getiren metro hattına ilişkin ilgili Kadastro ve Tapu Sicil Müdürlüğünde beyanlar hanesinde hiçbir bilgiye rastlanmamıştır. 

Özel mülkiyete esas olan bu parselin altından geçen metro hattının konumunun belirlenerek irtifak hakkı tesisi için hiçbir işlem yapılmadığı, ilgili Kadastro Müdürlüğünde paftasına işlenmediği ve esas olan tapu sicilinde beyanlar hanesine de şerh konulmadığı tarafımızdan tespit edilmiştir. Altyapı çalışması yapan kurum ve kuruluşlar, bu çalışmalarını kent bilgi sistemi kapsamında, taşınmazların geometrik ve hukuki durumunu parsel bazında güncel ve toplumun yararlanabileceği açıklıkta sunamadığı ya da sunmadığı sürece bu ve benzeri olayların yaşanması kaçınılmazdır.


ANKA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 15:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?