3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

HAS Mimarlık'a uluslararası ödül

Çağdaş mimarlık anlayışını en iyi yorumlayan projeleri öne çıkarmayı amaçlayan World Architecture Community Ödülleri'nin 2008 yılı sonuçları açıklandı. 

HAS Mimarlık, "Ekoyapı Projesi" ile "Dünya'nın En İyi 20 Projesi" arasında yer alarak, yarışmada Türkiye'den en büyük ödülü kazanan tek firma oldu. 

World Architecture Community tarafından yapılan açıklamaya göre, tüm dünyadan 200 projenin katıldığı yarışmaya katılan eserler; orijinallik, yaratıcılık ve yenilik kriterleri esas alınarak Architecture Community'nin onur üyeleri tarafından değerlendirildi. 

HAS Mimarlık'ın tarafından tasarlanan EKOYapı projesi, İTÜ Maslak yerleşkesinde, ekolojik araştırmalar için tasarlandı. Ekoyapı'nın, "sıfır enerji" ilkesiyle çalıştığı, ısıtma ve soğutma için gereken enerjiyi, binanın kendisinin, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ürettiği belirtildi. Uluslararası sertifikasyon sistemlerinden hem LEED, hem de BREEAM'e göre tasarlanan bina, arsaya yerleşim ve sürdürülebilirlik; su kullanımı ve tasarrufu; yenilenebilir kaynaklarla enerji üretimi ve enerji tasarrufu; doğal, sağlıklı ve çevreci malzeme kullanımı gibi ilkeleri esas alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 21:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?