3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Hasdal 'da isyana 2 tutuklama

Hasdal Cezaevi'nde tutuklu askerler Mecit Akkaya ve Murat Sönmez'in ölümüyle sonuçlanan isyanla ilgili iki kişi tutuklandı.

Askerî savcılık, 30 Eylül 2008 tarihinde çıkan yangınla ilgili soruşturmayı tamamladı. Ölen askerlerle aynı koğuşta kalan Durmuş İlikez ve Muhammet Emin Bekçi, çıkarıldıkları 3. Kolordu Askerî Mahkemesi'nce tutuklandı. İlikez ve Bekçi'nin 'askeri isyan' suçundan tutuklandığı, 'ölüme sebebiyet vermek'le suçlanmadığı öğrenildi.

Askerî savcılık tarafından alınan şüpheli ve tanık ifadelerinde Ramazan Bayramı'ndan bir gün önce gerçekleşen olaya ilişkin ayrıntılar yer aldı. 30 Eylül gecesinde ölen asker sanık Murat Sönmez ile Durmuş İlikez'in koğuşta tartıştığı iddia edildi. Fakat bu tartışmaya müdahale edilmezken, gecenin ilerleyen saatlerinde koğuştaki askerlerin "Cezaevi müdürünü istiyoruz, burada niye tutuluyoruz, sivil mahkemeye gitmek istiyoruz." diye bağırmaları üzerine 'Robocop' diye adlandırılan askerlerin koğuşa müdahale ettiği iddia edildi. Müdahale sırasında koğuştakilerin de kapı arkasına bir kısım eşyaları yığdığı belirtildi. Bazı tanıklar ifadelerinde; yangının aniden çıktığını, koğuştaki askerlerin uzun süre yangınla mücadele ettiğini anlattı.

Zaman
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 12:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?