1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Hastanede dinamit isyanı

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'nin yanındaki adliye inşaatı nedeniyle sağlık hizmetleri aksıyor. İnşaatta kullanılan dinamitler hassas operasyonları etkiliyor.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan bazı doktorlar ile hasta ve hasta yakınları, Türkiye'nin en büyük adliye binasının temel kazısı sırasında dinamit kullanılmasını protesto etti. Doktorlar, dinamitlerin atıldığı saatlerde hassas operasyonları yapamadıklarını ve binalardaki çatlaklar nedeniyle sağlık hizmeti veremediklerini söyledi.

Anadolu yakasının en büyük hastanesi olan hastanenin doktorları, 2 bin araçlık otoparkı da olacak adliye binası için derin temel kazısı yapıldığını hatırlattı. Doktorlar, çok yakınlarında patlatılan dinamitlerin 2-3 büyüklüğünde deprem etkisi yarattığını ve hastanenin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu söyledi. Patlama sırasında hastaların psikolojilerinin bozulduğunu ve tedavi sürecinin uzun sürdüğünü belirten doktorlar, özellikle Göz Servisi'nde hassas operasyon yapamadıklarını vurguladı.


Bir sonuç alamadılar
Göz Servisi Şefi Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, "Yeni ve modern binalar yapılmasına karşı değiliz. Ama servisimizde çok hassas operasyonlar yapılıyor. Hastaya lokal anestezi ile lazer uygulaması yaptığımız sırada şiddetli patlamalar oluyor. Bu hem hastayı hem de hekimi çok etkiliyor" dedi.

1. Ortopedi Şefi Prof. Dr. Tuğrul Berker ise "Patlayan dinamitler nedeniyle binalarımızda çatlaklar oluştu. Topladığımız 200 imzayla yetkili yerlere başvurduk. Fakat bir sonuç alamadık. Daha modern bir yöntem ile inşaata devam edebilirler" diye konuştu. Kanser tedavisi gören Cuma Çekiç (12) de, "Patlamalar sırasında panik yaşıyoruz. Birden gerçekleşen patlamalar benim gibi tedavi gören herkesi çok korkutuyor" diye yakındı. Öte yandan hastanenin diş polikliniğinin çatlaklar nedeniyle yakındaki hastaneye taşındığı, Semiha Şakir Kadın Doğum Polikliniği'nde de derin çatlakların oluştuğu görüldü.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 10:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?