1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Hastanede ‘kara liste’ skandalı

KARTAL'da 1 kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı silahlı kahve baskınında bacağına ve midesine isabet eden 2 kurşunla yaralanan pazarcı 45 yaşındaki Hikmet Dönmez, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edildi.

1 aylık tedavinin ardından taburcu edilen Dönmez yeniden fenalaşınca ambulansla getirildiği aynı hastaneye bu kez alınmadı. Önceki tedavi sürecinde para ödemediği gerekçesiyle kara listeye alındığı öne sürülen Dönmez 10 saat beklediği hastane kapısından geri döndü. Dönmez, sitem ettiği Başbakan Erdoğan'a “Gelsin de halimizi görsün” dedi.

Bacağında kırık ve bağırsaklarında parçalanma olan Hikmet Dönmez'in durumu dün akşam saat 21.00 sıralarında ağırlaşınca arkadaşının bildirmesi üzerine gelen ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

‘KARA LİSTE’ ENGELİ

Hastanedeki doktor tarafından vezneye gönderilen Dönmez’in karşısına ‘kara liste’ engeli çıktı. Hastaneye daha önceki ameliyatı sırasında para ödemediği gerekçesiyle ‘kara liste’ye alındığı öne sürülen Dönmez’i, görevliler sedye üzerinde kapı önüne çıkardı. Hiçbir sosyal güvencesi olmadığı için başka hastanelerin de kendisini almadığını belirten Dönmez, saatlerce Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bekledi.

GÖREVLİDEN ‘KARA LİSTE’ AÇIKLAMASI

Dönmez daha önceki tedavisi sonrasında para talep edildiğini ancak emniyetin verdiği yazı doğrultusunda ücret ödemediğini öne sürdü. Dönmez yağmur altında hastane önünde beklerken hastane görevlisi dışarı çıkarak açıklama yaptı. Görevli, Dönmez’in hastaneye daha önceki tedavisi nedeniyle borcu bulunduğu bu yüzden de ‘kara liste’ye alındığını söyledi. Hastane görevlisi, “Bu kişi burada ameliyat edilmiş ancak parasını ödemediği için kara listeye alınmış. Kara listede olduğu için işlem yapılmadı” dedi. Tartışma sırasında görevli, Dönmez’in elindeki belgeyi alarak içeri girdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A SİTEM

Hastane müdürünün kendisini dışarı attırdığını öne süren Dönmez, sedye üzerinde tedavi için sabah saatlerine kadar bekleyişini sürdürdü, ancak hastaneye kabul edilmedi. Çaresiz durumda olduğunu belirten Hikmet Dönmez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sitemde bulundu. Dönmez, “Başbakan kimsenin hastane önünde kalyacağını söylüyordu.

Gelsin de görsün halimizi paramız olmadığı için kapı önünde bekliyoruz. Paramız olsaydı hemen tedavi edilirdik” dedi. Dönmez, yaklaşık 10 saatlik bekleyişin ardından evine döndü.



Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 20:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?