30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hatalı sollama ve hız ölüm getirdi

Maltepe'de aşırı hız ve hatalı sollama sonucu kontrolden çıkan otomobil yan yola uçtu. Sürücünün hafif sıyrıklarla atlattığı kazada, aracın ön kısmında oturan bir kişi hayatını kaybetti.

Kaza, D-100 Karayolu Maltepe Küçükyalı mevkiinde meydana geldi. Maslak'ta galericilik yaptığı öğrenilen Bilal Yıldırım, Mikail Bektaş isimli arkadaşını da yanına alarak 34 DR 4224 plakalı otomobili ile Kartal'a doğru yola çıktı.

İddiaya göre Bilal Yıldırım, yolda zikzaklar çizerek ilerlemeye devam etti. Yıldırım, Küçükyalı mevkiine geldiğinde orta şeritte ilerleyen Nadir Gültekin'in kullandığı 34 SOT 46 otomobile yandan hafifçe çarptı. Ardından direksiyon hakimiyetini kaybeden Yıldırım, yol kenarında bulunan kaldırıma çarptı.

Çarpmanın ve aşırı hızın etkisi ile takla atmaya başlayan otomobil, yol kenarındaki ağaçları devirip, yan yola uçtu. Kazada Mikail Bektaş araç içerisinde sıkışarak feci şekilde can verdi. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan sürücü Bilal Yıldırım ise olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza sırasında otomobilin uçtuğu yan yolda aracı ile ilerleyen bir kadın sürücü, "Bir anda ağaçları parçalayarak bize doğru geldiğini gördük. Birkaç saniyede kaçtık" dedi.

Hayatını kaybeden Mikail Bektaş'ın cenazesi itfaiyenin çalışmaları sonucu sıkıştığı yerden çıkartılarak Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazaya ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 16:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?