6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

'Hatırla Sevgili'nin pastanesinde yangın

Bir televizyon kanalında bir dönem ekrana gelen "Hatırla Sevgili" adlı dizinin pastane çekimlerinin yapıldığı antikacıda yangın çıktı. Antikacının, Yunanistan Başkonsolosluğu'nun vize işlemlerinin yapıldığı binaya yakın olması nedeniyle polis alarma geçti.

Nuroğlu Caddesi 32 numarada bulunan Cardella Piyano adlı antikacıda bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Olay yerine hemen itfaiye ekipleri çağrıldı. Dükkanın sahibi Oya Ergentürk itfaiye ekiplerinin gelmesini beklerken, içeride bulunan 2 kediyi çıkarmayı başardı. Ancak dükkanın yoğun dumanla kaplanması üzerine itfaiye ekiplerinin gelmesi beklendi. Olay yerine gelen itfaiye erleri hemen yangına müdahale etti. Yangın çıkan binanın Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nun vize işlemlerinin yapıldığı binaya yakın olması nedeniyle poliste alarma geçti. Hemen bölgeye gelen polis ekipleri, incelemelerde bulundu.

İtfaiye erlerinin yaklaşık bir saat süren çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alınabildi. Bir dönem "Hatırla Sevgili" adlı dizide pastane olarak kullanılan antikacıda yangın sonrası büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Öte yandan itfaiyenin çalışmalarını korkuyla izleyen işyeri sahibi Oya Ergentürk ise paha biçilemez antikaların yanmasından çok, içeride bulunan kedileri için gözyaşı döktü. Yangının neden çıktığını bilmediklerini ifade eden Ergentürk, "İçeride çocuklarım ve kardeşim de vardı. Hemen kendimizi dışarı attık. Sigortası yoktu, antikalarım yandı. İçeride köpek ve kedilerim vardı. En çok onlara üzülüyorum. 2 kediyi çıkardım, ama diğerlerinden endişe ediyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 13:07:04
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 13:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?