4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Hattat, yerli malı traktörü ihraç ediyor

Hattat Holding tarafından Türkiye'de üretilmeye başlanan Valtra ve Massey Ferguson markalı traktörlerin ihracatına başlandı.

Üretilen traktörlerin 5 bin adetlik ilk sevkiyat paketinin başlaması nedeniyle Çerkezköy'de düzenlenen toplantıda konuşan Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, Finlandiya'da üretilen Valtra ile birlikte Massey Ferguson üretiminin de Hattat Holding'in Çerkezköy tesislerinde başladığını belirterek "Bantlardan bugün inecek olan traktörler 250 milyon Euro'luk ihracat rakamlarının büyük bir kısmını oluşturacaktır" dedi.

Hattat, 2007 yılında, Hannover Sanayi Fuarı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in direksiyonunda poz verdiği traktörlerin üretimini Türkiye'de başlatmaktan duydukları gururu dile getirdi.

Kriz ortamında yapılan yatırıma ve gerçekleştirilecek ihracata dikkati çeken Mehmet Hattat, "Ülkemize ihracat getirisi sağlamayı planlıyoruz. Global krizin etkilerinin giderek arttığı bir dönemde, gerçekleştirdiğimiz bu atılım, Hattat Holding'in gücünü kanıtlayan en güzel örneklerden bir tanesi. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz sevkiyat, grup olarak ülke menfaatlerine yönelik yaptığımız çalışmalara da güzel bir örnek oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 17:08:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?