30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hava Harp Okulunca mezuniyet

Hava Harp Okulu diploma ve sancak devir-teslim töreni, Cumhurbaşkanı Gül'ün de katılımıyla gerçekleştirildi. Tören sonunda Türk Yıldızlarının sunduğu gösteri uçuşu, büyük beğeni topladı.


Hava Harp Okulu'ndan 55. dönem olarak mezun olan 2'si dost ve müttefik ülkelerden olmak üzere toplam 197 pilot adayı genç teğmen, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da hazır bulundu.


İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Taş açılış konuşması yaptı. Daha sonra kürsüye gelen devre birincisi Teğmen Emrah Sezgin'in mezunlar adına yaptığı konuşma büyük alkış aldı.


Konuşmaların tamamlamasıyla birlikte dereceye giren öğrencilere diplomaları dağıtıldı. Başarılı öğrenciler diplomalarını Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Şahin, Başbakan Erdoğan ve Orgeneral Başbuğ'un elinden aldı.

Diploma töreninin hemen ardından havalanan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar, alan üzerinde alçak uçuş yaptı. Türk Hava Kuvvetleri pilotlarının gösterisi, törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Büyük beğeni toplayan Türk Yıldızlarının gösterisiyle birlikte tören sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 16:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?