30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hava limanında denetimler başladı

Meksika'dan dünyaya yayılan domuz gribi virüsünün Türkiye'ye girişinin önlemesi amacıyla, özellikle gribin görüldüğü ülkelerden gelen ve Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yapan yolcular Atatürk Havalimanında sağlık ekipleri tarafından denetleniyor.


Yolcular, göz teması ve uçuş ekibi ile konuşularak denetlenirken, uçak içinde sağlık formu dağıtılırken, ayrıca Atatürk Havalimanı'na ısı ölçen termal kameralar konarak yolcuların vücut ısılarının ölçüleceği bildirildi.


Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Baştabibi Aykut Yener Kavak, yolculara uçaklarda dağıtılan deklarasyon formları ile ilk değerlendirmeleri yolcuların yapacağını kaydederek, "Bu formlarda hastalığın belirtilerini sorguluyoruz. Ayrıca onlara ulaşabileceğimiz bilgileri temin ediyoruz. Yolcunun hangi ülkeden geldiği, ikametgah bilgileri ve bu hastalıkla ilgili herhangi bir bulguya sahip olup olmadığı gibi sorular yer alıyor"dedi. Kavak, sağlık görevlilerinin uçakların yanaştığı körüklere giderek yolcuların doldurduğu beyanları topladıklarını ve yolcuları denetimden geçirdiklerini de bildirdi. Hastalığın bulunduğu bölgelere seyahat edilmemesi ve koruyucu önlemler alınmasını tavsiye eden Aykut Yener Kavak, şu ana kadar domuz gribi bulgusuna rastlamadıklarını da sözlerine ekledi.
Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Karantina Daire Başkanı Dr. Ahmet Zeki Hürdoğan da Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, hudut kapılarında tedbir aldıklarını ve gerekli personel takviyelerini yaptıklarını belirterek, mevcut donanımların yanı sıra kısa zamanda edinilecek termal kameralarla hasta olanların tespiti için hafta sonuna kadar çalışmalarını bitireceklerini bildirdi. Hürdoğan, karantinaya alınan bir yolcu olmadığı ve şu ana kadar Türkiye'de bildirilmiş bir vakanın yaşanmadığını belirterek, "Türkiye, uzak riskli ülkelerden biri" dedi.


Öte yandan, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri ve İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, Atatürk Havalimanı'nda bulunan bütün kurum ve kuruluş temsilcileriyle, domuz gribine karşı ne tür önlemler alınacağı konusunda toplantı yaptı. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda bütün şirketlere bilgi formları gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 15:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?