30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Havalimanı taksileri ilaçlandı

Atatürk Havalimanı'nda görev yapan yüzlerce ticari taksi domuz gribine karşı ilaçlandı. İlaçlama işleminin periyodik olarak devam edeceği öğrenildi.

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'nde ülke gündemindeki yerini koruyan Domuz Gribi (H1N1) virüsüne karşı dezenfekte çalışmaları yapıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılan dezenfekte çalışmaları esnasında araç sürücülerine virüs hakkında bilgiler verildi. Daha sonra, araçların tüm temas bölgeleri ilaçlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ali Arslan, Atatürk Havalimanı Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olduğu için ilaçlama işlemine buradan başladıklarını belirterek, ticari taksilerin ardından servis araçları ve minibüslerin de ilaçlanacağını söyledi. Arslan "İstanbul genelindeki 17 bin 500 taksinin çoğu buradan geçiyor. Taksi yolcularının yanı sıra şoförlerin de sağlığı önemli. Önümüzdeki hafta, günde bir milyonun üzerinde insan taşıyan servis araçları ile iki milyonun kadar yolcu taşıyan minibüsler dezenfekte edilecek. İnsan sağlığı bizim için önemli tehlikenin ortadan kaldırılması için elimizden geleni yapıyoruz'' diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 19:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?