4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Havalimanına 'Ginger'li polisler

Atatürk Havalimanı'nda görevli polisler, adını “yüzyılın buluşu” sloganı ve ABD Başkanı George W. Bush'un üzerinden düşmesiyle duyuran “Ginger” aracını kullanacak.

“Ginger”li polislerin Atatürk Havalimanı'nda göreve başlaması nedeniyle Dış Hatlar Terminali'nde bir gösteri düzenlendi. 2 tekerlekli ve akülü ulaşım aracına binen eğitimli bir polis, havalimanı içinde dolaşarak, aracın özelliklerini tanıttı.


“Ginger”in, hızlı, güvenli, ekonomik, sessiz ve çevreci bir cihaz olması nedeniyle büyük ve trafiği yoğun havalimanlarında kullanıldığı bildirildi. Atatürk Havalimanı Güvenliğini Destekleme ve Geliştirme Derneği tarafından satın alınan araçlar, ithal edildikçe polisin hizmetine verilecek.

MENZİLİ 40 KİLOMETRE

Atatürk Havalimanı'nda polis grup amirleri ve şefleri tarafından kullanılacak olan bu araçlar, kolayca taşınabiliyor. Gürültü ve çevre kirliliğine yol açmayan “Ginger”, tam şarj ile 40 kilometrelik yol katedebiliyor.

Saatte 10 kilometre “kaplumbağa” hızıyla ya da 20 kilometre “normal” bir hızla gidebilen araçların fiyatının 8 bin 300 dolar olduğu ifade edildi.

AA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 16:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?