3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Havalimanında '1 Mayıs işkencesi'

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında bulunan 32 pasaport bankosundan sadece 9'unda görevli polisin bulunması kuyrukların metrelerce uzamasına neden oldu. Polislerin 1 Mayıs'taki yasa dışı gösterilerin engellenmesi için görevlendirildikleri belirtildi. 

Pasaport bankolarında metrelerce uzayan kuyrukta bekleyen yerli ve yabancı turist Türkiye'ye giriş yapmak için saatlerce beklemek zorunda kaldı. 

Saatlerce giriş yapmayı bekleyen yolculardan bazıları bağlantı uçaklarını kaçırdı. Klimaların da yeterince çalışmaması nedeniyle ellerindeki pasaportlar ve biniş kartlarıyla rahatlamaya çalışan yolcular, yoğun sezonda havalimanından polisin başka noktalara gönderilmesine tepki gösterdi. 

Saatlerce kendilerine sıra gelmesini bekleyen yolcular, ‘kuyruk işkencesine' tepki gösterirken polisin başka noktalara gönderilmesini zaman zaman alkışlayarak protesto etti. Birçok yolcu bağlantı uçağını kaçırırken bazı yolcularda bagajlarını kaybetti. Meslektaşlarının şehirdeki diğer noktalara takviye gitmesiyle zor anlar yaşayan havalimanı polisi terminaldeki diğer noktalardan polis görevlendirmeye çalışsa da yine de polis sayısı oldukça yetersiz kaldığı görüldü.

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 14:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?