30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Havalimanı'nda fotoğraf sergisi

70 fotoğraftan oluşan ''Fotoğraflarla Gürcistan'' sergisi Atatürk Havalimanı'nda açıldı.

Serginin açılışında konuşan Gürcistan Ekonomi Geliştirme Bakanı Lasha Zchvania, Türkiye ile Gürcistan arasında dostane ilişkiler bulunduğunu ifade ederek, iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin tüm bölge ülkelerine örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu, bundan gurur duyduklarını söyledi.

"Fotoğraflarla Gürcistan'' sergisinin açılışını Gürcistan Ekonomi Geliştirme Bakanı Lasha Zchvania, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş ve TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptı. Serginin açılışında İstanbul Kafkas Dansları Halk Oyunları Topluluğu kısa bir gösteri yaptı. Gösteriyi izleyen Gürcistan Ekonomi Geliştirme Bakanı Lasha Zchvania, zamam zaman müziğin ritmine kendini kaptırdı. Türkiye'nin, Gürcistan'ın en büyük ticari partneri olduğuna dikkat çeken Zchvania, bunun Gürcistan ekonomisinin de yüzde 17'lik bir paya karşılık geldiğini belirtti. Zchvania, bağımsızlığını kazanmasından sonra Türkiye'nin Gürcistan'a çok büyük yardımlarda bulunduğunu vurgulayarak, bunun kendileri için büyük bir önem taşıdığını kaydetti.

Türk işadamlarının Gürcistan'da çok başarılı işler yaptıklarını da belirten Zchvania, bunların en başarılısının ise TAV Havalimanları Holding olduğunu, TAV'ın Gürcistan'a iki büyük havalimanı yaptığını, bunun için kendilerine teşekkür ettiğini söyledi. Gürcistan'ın tanıtıldığı fotoğraf sergisini açık kalacağı süre içinde yaklaşık 3 milyon kişinin gezeceğini de kaydeden Zchvania, bunun Gürcistan'ın tanıtılması açısından önem taşıdığını, ülkelerine gelen turist sayısının artmasına da katkıda bulunacağına inandığını sözlerine ekledi.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de, TAV'ın Gürcistan'da Tifliz ve Batum Havalimanlarını işlettiğini hatırlatarak, Gürcistan'ın Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkının çok değer verdiği bir ülke olduğunu kaydetti. Şener, Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri ve dostluğuna büyük önem verdiklerini ifade ederek, ''Gürcistan'ın Başkenti Tiflis Havalimanı'nı işletmiş olmak, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük ticari kenti İstanbul'un havalimanını işletmiş olmamız nedeniyle bu enerji ve sinerjiyi daha da geliştirmek istiyoruz'' dedi.

Atatürk Havalimanı'nı günde yüz bine yakın kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Şener, burada açılan Gürcistan sergisini ay boyunca çok sayıda kişinin gezeceğini kaydetti. Şener, serginin, TAV'ın işlettiği Ankara, İzmir ve diğer hava alanlarında da açılacağını bildirdi. 5 hafta açık kalacak olan sergi daha sonra TAV Havalimanları Holding'in işlettiği Ankara Esenboğa Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanında açılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 14:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?