6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Havalimanında Japon figürleri sergisi

ATATÜRK HAVALİMANINDA JAPON BEBEK SERGİSİ AÇILDI

2010 yılının Türkiye'de Japon yılı ilan edilmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda geleneksel Japon figürleri sergisi açtı. Serginin açılışını Japonya İstanbul Başkonsolosu Hayashi Katsuyoshi ile THY Üretim Planlama Başkanı Akif Konar yaptı.

Başkonsolosu Hayashi Katsuyoshi, uzun yıllardır kutlanan bu festivalin, kız çocuklarının daha iyi yetişmelerini temsilen yapıldığını belirtti. Katsuyoshi, ''Japonya'da kız çocuğu olan aileler her yıl 3 Mart'tan itibaren 3 hafta boyunca bu minyatür bebekleri evlerinde sergiliyor. Amacı kızların doğumları ve daha sağlıklı bir şekilde büyümelerini kutlamak" dedi.

THY yetkilisi Akif Konar da, ''Türkiye'de Japon Yılı'' etkinlikleri kapsamında havalimanında kendileriyle ortak sergi açma planı yapan Japon yetkililere teşekkür etti.

Japonya'dan getirilen minyatürler 7 katlı, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde cam bir paravan içinde sergileniyor. Minyatürler arasında; Samuray, Geyşa, müzisyen ve Japon evinden örnekler bulunuyor. Japon ve yöresel kıyafetli Türk çocuklar, açılışın ardından kimonolu kadınlar eşliğinde mini bir çocuk tiyatro gösterisi sergiledi. Sergi, havalimanını kullanan yerli ve yabancı yolcuların ilgi odağı oldu.

ATATÜRK HAVALİMANINDA JAPON BEBEK SERGİSİ AÇILDI
ATATÜRK HAVALİMANINDA JAPON BEBEK SERGİSİ AÇILDI
ATATÜRK HAVALİMANINDA JAPON BEBEK SERGİSİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 14:16:04
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 18:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?