1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Havalimanında kısa mesafe terörü

Tatil için İstanbul’a gelen Johannes Kepler Üniversitesi’nden Ordinaryüs Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, Atatürk Havalimanı’nda kendisini karşılayan anne ve babası ile Ataköy’e gitmek istedi.

Ancak iki taksi şoförü, "Mesafe kısa" diyerek Sarıçiftçi’nin isteğini geri çevirdi ve kendilerini uyaran Turizm Taksiciler Kooperatifi görevlisini de ağır sözler ve fiziksel yolla taciz etti.

JOHANNES Kepler Üniversitesi’nden Ordinaryüs Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, geçtiğimiz Şeker Bayramı’nda İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’nda kendisini karşılayan anne ve babası ile Ataköy’e gitmek isteyen Ord. Prof. Sarıçiftçi’yi iki taksi şoförü "Mesafe kısa" gerekçesiyle otomobiline almadı. 34 TFA 20 ve 34 TBB 79 plakalı taksilerin şoförleri, kendilerini uyaran Atatürk Havalimanı Turizm Taksiciler Kooperatifi görevlisini de ağır sözler ve fiziksel yolla taciz etti.

Tartışma itiş kakışla bitti. Ord. Prof. Sarıçiftçi ise, Avusturya’ya döndükten sonra Atatürk Havalimanı İşletme Müdürlüğü’ne şikáyet mektubu gönderdi. Sarıçiftçi mektubunda, olayın yabancı turistlerin önünde cereyan etmesinden üzüntü duyduğunu, dünyanın hiçbir yerinde kısa mesafeye gitmenin taksi şoförleri tarafından hor karşılanmadığını anlattı.

Atatürk Havalimanı Turizm Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can da olaydan haberdar olmadıklarını, mektubun kendilerine ulaşması halinde iki taksi şoförünü disipline sevk edeceklerini söyledi. Taksi şoförlerinin kısa mesafeyi taşımama hakkı olmadığını belirten Fahrettin Can, "Yakın mesafeden dolayı müşteriyle tartışan şoföre ilk ikazda 1 ay, taksiye 10 gün, ikinci seferde şoföre 3 ay, taksiye 1 ay ihraç cezaları veriyoruz. Üçüncü kez aynı durumdan ötürü şikáyet edilen taksi şoförüne men, taksiye ise 3 ay ihraç cezası veriyoruz" dedi. Fahrettin Can, kendilerine terminal önlerinde bir yerine iki peron verilmesini önererek, bir peronda kısa mesafeye gitmek isteyen, diğerinde uzun mesafe çalışmak isteyen şoförlerin çalışmasıyla sorunun kısmen çözülebil-ceğini ileri sürdü.

Şoför, Disiplin Kurulu’na çıkacak

Atatürk Havalimanı Turizm Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Yakın mesafeye taksici gitmek zorundadır. Şoför bunu kabul edecek, yoksa çalışmayacak. Bu Trafik Kanunu’na göre de suçtur. Taksi bağlanır. Yolcuya kaba davranmak, saygısızlık yapmak, kooperatifimizde ihraç sebebidir. Her hafta salı günü 10 kişilik Disiplin Kurulu şikáyet edilen taksi şoförlerini sorgular. Bu olayda şikáyet edilen şoför, salı günü Disiplin Kurulu’na çıkacak."

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu ise, "Taksi şoförü ’kısa mesafeye gidemem’ deme lüksüne sahip değil. Aramızda çürük elmalar oluyor. Faks numaramız 0 212 556 57 06. Bu konuda şikáyeti olan buraya bildirebilir" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 15:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?