30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Havalimanında kokain operasyonu

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda son 4 gün içerisinde düzenlenen operasyonlarda, 4 ayrı kokain kuryesi 8 kilo 400 gram kokain ile yakalandı.

Kimisi midesinde kimisi de valizlerinin gizli bölmelerinde yurda kokain sokmaya çalışan kuryelerin uyuşturucuları Brezilya'dan aldığı belirlendi.

Türkiye üzerinden yurt dışına yapılan uyuşturucu sevkiyatlarına göz açtırmayan İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından da Türkiye'ye sokulmak istenen uyuşturuculara da izin vermiyor. İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından uçakla Türkiye'ye giriş yapan kişiler üzerinde risk analiz çalışması yapıyor.

Riskli ülkelerden Atatürk Havalimanı'na gelen bazı turist ve kişiler yakın incelemeye alınıyor. Son 4 gün içerisinde Atatürk Havalimanı'nda yapılan operasyonlarda 4 ayrı kurye yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan operasyonlar şunlar:

"Nijerya uyruklu 35 yaşındaki kadın kurye Cristino Udoko, Brezilya'dan aldığı 2 kilo kokaini 164 kapsül içerisinde yutarak midesine indirdi. Kuaför olduğu belirlenen Udoko'nun Amsterdam aktarmalı olarak Atatürk Havalimanı'na indi. Çekilen röntgen filmlerinde kokainler tespit edildi.

İspanya uyruklu Martines Kariye Brezilya'dan aldığı 3.5 kilo kokaini çantasının gizli bölmelerinde İstanbul'a getirdi. O da suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
Tunus uyruklu Hüseyin Turan ve Mesut Ahmet'te Brezilya'dan aldıkları 2 kilo 900 gram kokaini çantalarının gizli bölmelerinde yurda sokmaya çalışırken suçüstü yakalanarak gözaltına alındı".

Gözaltına alınan kokain kuryeleri İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgulandıktan sonra yargılanmak için İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 16:44:51
Güncelleme :21 Haziran 2009 Pazar 10:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?