6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Havalimanında yöresel lezzetler

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA TURİSTLERE YÖRESEL YEMEK ZİYAFETİ

Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapılarından birisi olan Atatürk Havalimanı'ndaki bir restoranda sunulan yöresel yemeklere turistler yoğun ilgi gösteriyor.

BTA Catering'in Türk yemeklerini ve kültürünü tanıtmak amacıyla Atatürk Havalimanı'nda başlattığı "Yöresel Mutfak Günleri", yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'de yer alan Restro'da bugünden itibaren bir hafta süresince "Orta Karadeniz" yöresinin tatlarıyla başlayan etkinlik, yıl boyunca farklı yöresel lezzetlerle devam edecek. BTA Catering'in, Anadolu Halk Mutfağı Derneği ve Kiva Han Restoran'ın iş birliğiyle gerçekleştirdiği etkinliğin başlamasıyla ilgili düzenlenen törene; Dernek Başkanı Adnan Şahin, Genel Müdürü Sadettin Cesur, BTA Genel Müdürü Sadettin Cesur, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü de katıldı.

Orta Karadeniz yöresinden pehli, mercimek helle, yarma toygası, bat, madımak, erikli yavan sarma, keşkek, leylek giliği ve tatlı tarhana gibi birbirinden farklı lezzetler, yöresel kıyafetli kızlar tarafından "honça" adı verilen özel bir tepsi eşliğinde yolculara sunuldu. Türk yolcuların yemeklere ilgisini gören yabancı yolcular da "Orta Karadeniz" mutfağına ait yemeklerden tatmak istedi. Yabancı yolcular, isimlerini telaffuz etmekte zorlansalar da ilk kez tattıkları yemekleri beğendi.

BTA Catering Genel Müdürü Sadettin Cesur, "Türkiye'nin dünyaya açılan kapısında hizmet vermenin getirdiği sorumlulukla zengin mutfak kültürünü misafirlerimizle buluşturarak ülkemizin tanıtımına da katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA TURİSTLERE YÖRESEL YEMEK ZİYAFETİ
ATATÜRK HAVALİMANI'NDA TURİSTLERE YÖRESEL YEMEK ZİYAFETİ
ATATÜRK HAVALİMANI'NDA TURİSTLERE YÖRESEL YEMEK ZİYAFETİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 16:05:05
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 18:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?