30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Havalimanında Yüzüm Umuttur sergisi

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı'nın düzenlediği (TOÇEV) ''Yüzüm Umuttur '' fotoğraf sergisi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali TAV Galeri'de açıldı.

Bennu Gerede, Nihat Odabaşı, Okan Bayülgen, Serdar Bilgili, Tahsin Aydoğmuş ve Tamer Yılmaz'ın Van, Ağrı, Iğdır, Antakya, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep'te  onarılma planına alınan köy okullarında görüntülediği çocukların fotoğraflarından omuşan sergi büyük ilgi gördü.

Açılışta kısa bir konuşma yapan fotoğrafçı Nihat Odabaşı, bunun; kariyeri için değil kalbi için yaptığı bir proje olduğunu söyledi. Odabaşı, "Fotoğraflarda yer alan çocuklar bu fotoğraflar sayesinde umarım kariyerleri ve umutları için iyi bir adım atmış olurlar ve belki de bir gün burada aramızda yer alırlar" diye konuştu.
TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun ise açılışta yaptığı konuşmada, sergi sayesinde sadece Türkiye değil, tüm dünyaya TAV sayesinde ulaşacaklarını ifade etti. Uygun, bugüne kadar 200 okulun tamirini gerçekleştirdiklerini ve bundan sonra da çalışmalarına hızla devam edeceklerini belirtti.

TAV Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengü Vargül da konuşmasında, çocukların söylenmesi gereken her şeyi bakışlarıyla fotoğraflarda sergilediklerini dile getirdi. Sergi alanının bu tip projelere her zaman açık olduğunu da belirten Vargül, "Projeye katkısı olan herkese teşekkür ediyorum ve saygıyla eğiliyorum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 15:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?