3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Havalimanında zemzem yoğunluğu

Hac dönemi öncesi Umre'ye gidenlerin temin ettikleri zemzem sularının, Umreciler'den sonra Atatürk Havalimanı'na ulaşması ilginç görüntüler oluşturdu. 

Umreciler, kutsal toprakları ziyaretlerinin ardından Türkiye'ye dönerken hediye etmek üzere temin ettikleri zemzem sularını beraberlerinde getiremedi. Yolcu ve bagaj yüklü uçaklar özellikle Medine Hava Limanı'ndan kalkarken, fazla ağırlık yüzünden sıkıntı çeken Suudi Arabistan Hava Yolları yetkilileri, zemzem sularını yoğunluğu az olan seferlere kaydırdı. Zemzem suları, Sudi Arabistan hava yollarının uçaklardaki yük fazlalığı nedeniyle diğer seferlerle İstanbul'a getirildi. Kutsal topraklardan bidonlarla getirilen zemzem suları, Atatürk Havalimanı Dışhatlar Terminali'nde ilginç görüntülere neden oldu. Zemzem bidonlarının bir çoğu patlarken, sular yerlere aktı.
Zemzem bidonlarının üzerine yazılı, Türkiye'nin dört bir yanından adresler dikkat çekerken, bidonlar gönderilecekleri illere göre ayrıldı. Zemzem suları, Suudi Arabistan Hava Yolları'nın anlaştığı bir kargo şirketi tarafından adreslerine gönderildi. 

Almanya'dan gelirken zemzem bidonlarını gören Makbule Mutlu isimli yolcu, "En büyük hediye hurma ve zemzem. İnanırsan insana şifa ve huzur verir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 21:07:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?