4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Havaş'tan çevre ve iş güvenliği atağı

Havaş, istasyonlarında "ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi"ni uygulamaya sokmak için harekete geçti. 

Havaş'tan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıllarda sıfır egzost emisyonlu araç hedefi çerçevesinde havaalimanlarında kullandığı araçlarda dönüşüme başlayan ve ilk etapta kullanıma soktuğu 33 bataryalı traktörle ve forkliftle tüm sektörlere örnek olacak bir ilke imza atan şirket çevreci faaliyetlerini sürdürüyor. 

"Daha temiz bir dünya, daha yeşil bir çevre için her kurum üzerine düşeni yapmalıdır" ilkesinden hareketle Havaş, istasyonlarında "ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi"ni uygulamaya sokmak için harekete geçti. 

İlk aşamada Bodrum ve Dalaman istasyonları eğitim programını tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Uygulama önümüzdeki günlerde diğer istasyonlarda da devam edecek. 

Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, "Kurumsal vatandaşlık ilkeleri çerçevesinde daha temiz, daha yeşil bir çevre için yükümlülüklerimizi yerine getirmek en büyük arzumuzdur. Bu nedenle bir dizi uygulamaya başlattık. Bunlardan ilki havalimanlarında bataryalı araç kullanımına geçmekti. Şimdi sıra 'Green Office tabir edilen uygulamaya gelmişti" dedi. 

Çevreci uygulamaların Havaş bünyesinde aslında uzun yıllardır uygulandığının altını çizen Yücel, "Ancak artık bunu belgelemenin zamanı gelmişti. Bodrum ve Dalaman istasyonları ile başlayan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi çalışması kademeli olarak şirketimiz geneline yayılacak" diye konuştu. 

Havaş'ın sadece yaşadığı çevreye ve sektörüne değil aynı zamanda çalışanlarının sağlığına ve iş güvenliğine de son derece duyarlı ve sorumluluklarının bilincinde bir kurum olduğuna değinen Yücel, iş güvenli ve iş sağlığı konusunda uyguladığı tedbirlerle Havaş'ın kendi sektöründe farklılaşan ve öne çıkan bir kurum olduğunu söyledi. Yücel, bu nedenle de "OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi" sertifika uygulamasının kurum içinde başladığını, proje çerçevesinde Ankara, Bodrum, Dalaman ve Gaziantep istasyonlarının eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldığını kaydetti. Müjdat Yücel, çalışmanın önümüzdeki günlerde Havaş geneline yayılması için çalışmaların sürdüğünü de ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 17:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?