3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Havaya ateş edene kitap okuma cezası

İstanbul'da asker uğurlaması sırasında havaya ateş ettiği için mahkeme tarafından kitap okuma cezasına çarptırılan genç, cezasının kalan kısmını, üniversite eğitim için geldiği memleketi Kastamonu'da çekiyor.


Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da yaşayan Murat Şenol Demirci (20), Mayıs 2007'de, bir yakınının askere uğurlanması sırasında silahla havaya ateş etti. Polis tarafından gözaltına alınan Demirci, mahkemece “1 yıl boyunca her ay en az 4 saat kitap okuma” cezasına çarptırıldı.


Demirci, cezasının bir kısmını İstanbul Üsküdar'da çektikten sonra Kastamonu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Hazır Beton bölümünü kazandı. Bunun üzerine mahkemeye başvuran genç, cezasının kalan kısmını eğitim gördüğü Kastamonu'daki İl Halk Kütüphanesinde kitap okuyarak çekmeye başladı.


“Kitap okumayı alışkanlık haline getirdim. Bu sayede her gün kelime haznemi de geliştirdim” diyen Demirci, cezası bittikten sonra da kitap okumaya devam edeceğini söyledi.


Cezasının 8 ayını tamamlayan Demirci, yaptığından pişman olduğunu ifade etti.


Murat Şenol Demirci, bugüne kadar başta “Nutuk” olmak üzere Peyami Safa'nın “9'uncu Hariciye Koğuşu”, Reşat Nuri Güntekin'in “Çalıkuşu”, Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun “Kiralık Konak” ve “Yaban” adlı eserlerini okudu.

AA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 14:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?