7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Havuzda elektrik akımına kapıldı

ÜNİVERSİTELİ GENÇ, LÜKS SİTENİN HAVUZUNDA ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI

Tarabya'daki lüks bir sitenin havuzunda elektrik akımına kapılan üniversiteli Hüseyin Can Menekşe(22) yoğun bakıma alındı. Gencin ailesi savcılığa suç duyurusunda bulunurken, havuzun etrafında geç de olsa önlem alındığı görüldü.

İstanbul'daki Haliç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Hüseyin Can Menekşe(20), geçtiğimiz Cuma günü ailesi ve kuzenleriyle birlikte, ablası Tuğba Kul'un Tarabya Tunç Sitesi'ndeki evine geldi. Bir süre evde oturan aile, ardından sitenin ortak havuzunun başında geldi.

Bu sırada Hüseyin Can Menekşe'nin 13 yaşındaki kuzeni Hüma Akyüz, havuza girdi. Suda çırpınan kuzenini kurtarmak için havuza atlayan Hüseyin Can Menekşe de çırpınmaya başladı. Küçük kız hemen sudan çıkarılırken, Hüseyin Can Menekşe havuzdan çıkamadı. Ailenin feryatları üzerine havuza elektrik veren şalterler indirildi. Olay yerine çağrılan ambulansı beklemeyen aile Menekşe'yi kendi araçlarına bindirip hastanenin yolunu tuttu. Menekşe, yolda karşılaşılan ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. 5 gündür yaşam mücadelesi veren gencin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor. Hastane önünde bekleyen aile ise doktorlardan gelecek iyi bir haberi bekliyor. Gencin ailesinin, olayla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundukları öğrenildi.

Sitenin yakınında oturan vatandaşlar ise Cuma günü 17.30 sıralarında çığlık sesleri duyduklarını ifade ederek, "Herkes bağırıyordu. Çocuk daha sonra hastaneye kaldırıldı" dedi.

Sitenin yakınındaki bir inşaatta çalışan işçiler ise, "Bir sürü insan vardı, baktık kimse müdahale etmiyor, biz koştuk. Bizim arkadaşımız havuza atladı ve çıkardı. Daha sonra ablası 3 kez teşekkür için buraya geldi. Daha sonra hatta kurban kesmiş, bize et getirdi.

Öte yandan yaşanan olayın ardından sitenin havuzundaki suyun boşaltıldığı, geç de havuzun etrafına güvenlik çemberi çekildiği gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2010 Perşembe 12:42:00
Güncelleme :5 Ağustos 2010 Perşembe 14:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?