7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Hayat kurtaran zincir

Çekmeköy'de bariyerleri aşan otomobil, dereye uçmak üzereyken şans eseri son anda yol kenarında asılı kaldı.  Araçta sıkışan sürücüyü kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu.

En ufak bir müdahalede bile dereye yuvarlanacak araca halat bağlayan vatandaşlar, halatın diğer ucunu bağlayacak yer bulamadı.  Bunun üzerine insan zinciri oluşturuldu. Yanyana dizilen 10 kişi halatı tutarak aracın içindeki yaralıyla birlikte metrelerce aşağıya yuvarlanmasını engelledi.

Vatandaşlar, dakikalarca hiç kıpırdamadan itfaiyenin gelişini bekledi. Kurtarma çalışmaları sırasında da durum değişmedi. Yaralı araçtan çıkarılana kadar insan zinciri hiç bozulmadı.

Kaza sabah saatlerinde Çekmeköy Şile otobanı Taşdelen sapağı Barbaros Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çekmeköy’den Ümraniye istikametine giden 29 yaşındaki Faruk Gübül, aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle aracının kontrolün kaybetti. Otomobil, yol kenarındaki beton bariyer ve demirleri aşarak dereye uçmak üzereyken şans eseri yol kenarında asılı kaldı.

HALATLARLA ARACI TUTTULAR

Kazayı gören vatandaşlar durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Araç içinde sıkışan sürücüyü kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu. En ufak bir oynamada bile dereye yuvarlanacak araç halatla bağlandı. Ancak halatın diğer ucunu bağlayacak sabit bir yer yoktu. Bunun üzerine 10 kişi halatı tutarak aracın dereye yuvarlanmasını engelledi. Vatandaşlar bu şekilde yaklaşık 20 dakika bekledi. İtfaiyenin gelmesiyle birlikte bir aracın ön bölümüne bir halat daha bağlandı. Bu halatın diğer ucu ise itfaiye aracına bağlandı.

İTFAİYE KURTARDI

Daha sonra itfaiye ve sağlık ekipleri asılı kalan araçta sıkışan yaralıya müdahale edebildi. Sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi boyunluk takarak araç içinde yaptı. Yaklaşık yaram saat süren çalışma sonrası yaralı sürücü sıkıştığı yerden çıkarılarak sedyeye alındı.

Sürücü vatandaşların ve itfaiyenin yardımıyla ambulansa taşındı. Vucudünun çeşitli yerlerinden yaralanan sürücü Gübül, ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilen sürücünün elektrik işiyle uğraştığı ve kazanın işe giderken meydana geldiği öğrenildi. Polis ekiplerinin incelemesinden sonra kaza yapan araç çekiciyle şarampolden çıkarılarak kurtarıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2012 Cumartesi 17:12:53
Güncelleme :25 Şubat 2012 Cumartesi 18:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?