4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Hayata ‘sponsor’ arıyor

Kanseri yenen Murat Ceylan, her insanın tedavisine imkan yaratabilmek için bisikletle Türkiye’yi gezecek

DAĞCI Murat Ceylan 1995 yılında lenf kanserine yakalandı. Ancak o hayata küsmek yerine dağcılığa yöneldi. Ağrı Dağı dahil 70’e yakın zirve tırmanışı yaptı. Sonra bisikletle Türkiye’yi gezdi. Kanseri yenen Murat Ceylan, Türkiye’deki kanser hastalığının artış oranına dikkat çekmek ve her kanser hastasının sonunun ölümle bitmeyeceğine dair insanları bilgilendirmek amacıyla bir grup yabancı sporcuyla birlikte bisikletle Türkiye turuna çıkmaya hazırlanıyor.

KARADENİZ’DEN GİDECEK

Bu hastalığa yakalanmış her yaştan insanın tedavisi için imkán yaratabilmeyi isteyen Ceylan, ‘Hayata tutunmak’ projesi için Edirne’den yola çıkarak, kanserin en sık görüldüğü Karadeniz üzerinden Artvin’e ulaşmayı hedefliyor.

3 BİN KİŞİYİ HEDEFLİYOR

KENDİNİ bir nevi imkanı olmayan hastalara adadığını söyleyen ceylan ‘Çünkü Anadolu’da insanlar parasızlık yüzünden muayene dahi olmuyor. Cebinde yol parası yok ki, gitsin muayene olsun. İnsanlar tatile ayırdıkları bütçenin yüzde 20’siyle hastaların ilk muayenesini sağlayabilirler. Bu bir nevi hayata sponsorluk. 250 YTL ile ilk muayene ya da tedavi ücreti karşılanabilir. İlk aşamada 3 bine yakın hastaya ulaşmayı planlıyorum’dedi.

Star
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 10:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?