6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Hayatı 2 saat daha tutamadı

Eren’in karaciğerinin nakledileceği Ruşen Yerli ameliyata girmesine 2 saat kala yaşamını yitirdi.

Genç yaşta ölen tiyatrocu Eren Uluergüven’in organları bir çok insana umut oldu. Bunlardan biri de komadaki 4 çocuk annesi Ruşen Yerli’ydi. Dokuları tuttuğu için Eren’in karaciğeri 48 yaşındaki Yerli’ye nakledilecekti. Ancak Yerli, ameliyata iki saat kala yaşam savaşını kaybetti.

BİR ACI BİR UMUT
Genç kadının ölümü Yerli ailesine tarifsiz bir acı yaşatırken, yaşamın kıyısında sıra bekleyen bir başka insana ise umut oldu. Eren’in karaciğeri 4 aydır aynı hastanede tedavi gören 34 yaşındaki Bayram Baltacı adlı tekstil işçisine nakledildi.

Yaşam piyangosunu iki saatle kaybetti...

Uluergüven’in organları yeni umutlar yeşertirken, Yerli karaciğer naklinden 2 saat önce vefat etti.

Öğrencisi olduğu Taksim’deki Pera Güzel Sanatlar’da sahnelenecek ’Dobrijina’da Düğün’ isimli oyunun provasında üzerine dekor devrilen ve girdiği komada yaşam mücadelesini kaybeden Eren Uluergüven’in (21), organları umut oldu. Kaldırıldığı Alman Hastanesi’nde 3 gün komada kalan ve ailesi tarafından organlarının bağışlanacağının açıklanması üzerine Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen, burada önceki akşam beyin ölümü gerçekleşen Eren’in karaciğeri, kalbi, 2 böbreği ve 2 korneası dün sabah alındı. Kalbi, 51 yaşındaki taş ustası Mehmet Kireç’e nakledilmek üzere İzmir’e gönderildi.

İKİ SAATLİK UMUT
Eren’in karaciğerinin nakledileceği 48 yaşındaki siroz hastası Ruşen Yerli ise ameliyata alınmasına 2 saat kala kaderine yenik düştü. Ramazan bayramından bir gün önce hastaneye getirilen 4 çocuk annesi talihsiz kadın 1 Aralık’tan beri de koma durumundaydı. Eren’in beyin ölümünün gerçekleşmesi Ruşen Yerli için umut olmuştu. Dokuları tuttuğu için genç tiyatrocunun karaciğeri çok acil olarak Yerli’ye nakledilecekti. Yerli’nin eşi ve çocukları sabaha kadar anneleri için dua edip, mutluluk gözyaşı dökmüşlerdi. Sabah da Yerli’nin eşi Besaret Yerli, "Eren’e çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun. Karaciğerin bulunduğunu haber veren telefon geldiğinde yeniden doğdum. Çok mutluyuz" diye konuşmuştu. Ancak saat 13.00’te gerçekleştirilmesi planlanan ameliyat öncesinde Yerli’nin durumu kötüleşti. Tüm çabalara rağmen Yerli, organ nakli olacağı ameliyata girmesine iki saat kala hayata gözlerini yumdu. Eren’in karaciğeri 4 aydır aynı hastanede tedavi gören 34 yaşındaki Bayram Baltacı adlı tekstil işçisine nakledildi.

HASTANEDE BEKLEYİŞ
Genç tiyatrocunun tıbben öldüğünün açıklanmasının ardından hastaneye durumları acil olan böbrek hastaları çağrıldı. Bunların sayısı ilk tahlillerin ardından 14’e indirildi. Yapılan detaylı tetkiklerin ardından da 3’e düşürüldü. Sonunda Eren’in böbreklerinin 21 yaşındaki Songül Avşar ile 23 yaşındaki Nilüfer Sürmeli’ye nakledilmesine karar verildi. Ameliyat öncesi iki genç kız, çok heyecanlı ve mutlu olduklarını söylediler. Genç kızlar, "Üzüntü ve sevinci bir arada yaşıyoruz. Herkese bir gün sıra gelecek. Kimse üzülmesin. Eren’i içimizde yaşatacağız" dediler.
sabah gazetesi
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 09:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?