30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hayatımda şansa yer yok!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, torununun 10 aylıkken sigortasının yapıldığına dair iddialara ilişkin, "Sigortalı olduğu doğru ama yapılan iş doğru değil" dedi. Hayatında hiç şans oyunu oynamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Benim hayatımda şansa yer yok" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Yenibosna'daki Dış Ticaret Merkezi'nde düzenlediği toplantıda projelerini anlattı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve partililer ile birlikte çok sayıda ihracatçı katıldı.

İstanbul'a 5 yılda 80 kilometre metro yapacakları sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bunu İstanbul'un 1 yıllık bütçesi olan 10 milyar dolarlık kısmından karşılayabiliriz.Fakirlere her ay 600 TL yardımda bulunacağız. Her evde bir sigortalı olacak. Bizim belediyecilik anlayışımız şeffaf olacak. Yaptığım her şey internet sitesinde halkımız tarafından kolayca görülebilecek" diye konuştu.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 18 aylık olan torununun, 10 aylıkken sigortasının yapıldığı iddialarına ilişkin, "Sigortalı olduğu doğru ama yapılan iş doğru değil. Etik olarak sigorta yapılması yanlış. Ama bu benim torunumu sevme hakkımı elimden alamaz" diye yanıt verdi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Süper Loto oynadınız mı?" sorusuna ise, "Hayır oynamadım. Hayatımda da hiç oynamadım. Benim hayatımda şansa yer yok" yanıtını verdi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı yürütme kurulu üyelerinin istifasına ilişkin sorular üzerine de Kılıçdaroğlu, "Yürütme kurulu üyelerinin görevden ayrılması İstanbul'un kültür başkenti olması konusundaki kararın sağlıklı işlemeyeceği yönünde kuşku yaratıyor. Sayın Hayati Yazıcı'nın görevden ayrılan arkadaşlarımızın görevlerine dönmelerini sağlaması lazım. İstanbul için bu çok önemlidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 12:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?