7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Haydarpaşa'da ihmal var!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bir ihmal olduğu en azından görülüyor. Bir işgüzarlık sonucu bir felaketin eşiğinden dönüldü" dedi.

İstanbul Modern Sanatlar Müzesi'nde katıldığı bir etkinlik sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Günay, tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nda çıkan yangına ilişkin incelemelerin sürdüğünü söyledi. Ertuğrul Günay, "Ulaştırma Bakanımız bir açıklama yaptı. Bir araştırma yapılıyor. Bir ihmal olduğu en azından görülüyor. Bir tadilat izni alınmış ama belediyelerle ilgili süreç tamamlanmamış. Bir işgüzarlık sonucu bir felaketin eşiğinden dönüldü. Sadece tarihi mekanlarda değil, vatanın her tarafında daha dikkatli olmak gerekiyor. Böylece önemli bir dersle hepimize bir kere daha hatırlatılmış oldu" dedi.

Önemli bir tehlikenin eşiğinden dönüldüğünü ifade eden Günay, "Kısa bir süre içinde de Haydarpaşa'nın aslına uygun hale getirileceğine, ilgili arkadaşım söz verdi. Bunun gerçekleşeceğini kesinlikle tahmin ediyorum. Basında bazı yorumlar var. Bu vesileyle garın yıkılacağını doğrultusunda. Bunlar doğru görüşler değil. Birinci derecede tarihsel eser, Allah esirgesin tümüyle yakılsa bile bunun aynısını yapmak zorundayız. Oraya başka bir yapı getirilip konulamaz. Şu anda bize sadece tadilat projesi getirildi. Bize restorasyon projesi getirilirse onu da dikkatlice değerlendiririz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 17:49:04
Güncelleme :1 Aralık 2010 Çarşamba 10:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?