30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hayırsever uyuşturucu kaçakçısı!

İstanbul narkotik polisi tarafından 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 100 kilo 600 gram eroinle birlikte 13 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişiler arasında bulunan bir şüphelinin, kendi adına Hatay'da bir İlköğretim Okulu yaptırdığı ortaya çıktı.

Narkotik polisi, İstanbul üzerinden Almanya ve Hollanda'ya uyuşturucu madde sevk etmek isteyen bir şebekeyi yakın takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekipler, Hatay, Diyarbakır, Hakkari ve Van ile birlikte 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Alınan bilgiye göre; ilk operasyon İstanbul'da gerçekleştirildi. Narkotik polisi, içerisinde uyuşturucu madde taşıyan bir TIR'ı TEM Otoyolu Sarıyer Sapağında durdurdu. 31 E 1311 plakalı bir TIR'ın dorsesinde yapılan aramalarda 190 paket halinde daralı ağırlığı 100 kilo 600 gram eroin maddesi ele geçirdi. Olayla ilgili TIR sürücüsü Y. Y. gözaltına alındı.

Uyuşturucunun ele geçirilmesi ile birlikte diğer illerde de çok sayıda adrese baskın düzenlendi. Operasyonlar sonucu şebeke üyesi 12 kişi gözaltına alındı. Şahıslarla birlikte 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca ile çok sayıda değişik çapta fişek ele geçirildi. Yakalanan şahıslar gözaltına alındıkları illerden İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi.

Öte yandan, yakalanan kişiler arasında bulunan E. R.'nin, Hatay'ın Samandağı İlçesi'nde kendi adına bir ilköğretim okulu yaptırdığı ortaya çıktı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgu ve işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 14:31:00
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 16:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?