30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hayvan hırsızları yakalandı

Şile'de yaşayan köylülere ait büyükbaş hayvanları silahla vurduktan sonra parçalara ayırıp, kasaplara satan şebeke jandarmadan kaçamadı.

Şebekeyi takibe alan jandarma ekipleri, 4 kişiyi gözaltına alırken, operasyon polis kamerası ile saniye saniye kaydedildi.


İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri gelen ihbarlar üzerine Şile Yeşilvadi bölgesinde köylülerin hayvanlarını katleden bir şebekeyi ortaya çıkardı. Köylülere ait büyükbaş hayvanları silahla vuran şebeke üyelerinin daha sonra bu hayvanları parçalara ayırıp, kasaplara sattıkları belirlendi. Şebekeyi takibe alan jandarma ekipleri, isimleri tespit edilen şebeke üyelerine yönelik operasyon düzenledi.

Yeşilvadi bölgesinde sahte plakalı panelvana yapılan baskında araç içerisinde, silahla vurulmuş ve başları kesilmiş 2 adet büyükbaş hayvan ile birlikte 3 kişi yakalandı. Takibini sürdüren jandarma ekipleri, yaptıkları başka bir baskında ise şebeke üyesi bir kişiyi daha yakaladı. Baskınlarda 2 adet başı kesilmiş büyükbaş hayvan, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet sahte plakalı minibüs, 1 adet sahte plaka, 5 adet bıçak, 3 adet satır ve 2 adet balta ele geçirildi.
Yakalanan Erkan Ç., Muhabbet I., Halil B. ve Ali Y. ise sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 16:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?