7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Hazır giyim sektöründe Türk üreticilerin ayakta kalma mücadeleri

Avrupa Birliği’nin (AB) ikinci tedarikçisi olan Türk hazır giyim sektörü, artan Çin tehdidine gelecek günlerde düzenlenecek Çocuk Moda’04 Fuarı’nda gövde gösterisi yaparak cevap verecek.
Emek yoğun bir sektör olmasının sağladığı potansiyelle, 6 milyonu aşkın kişiye iş imkanı sağlayan hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün pazar potansiyeli 39 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. İç pazar satışları da 10 milyar doları bulan hazır giyim sanayi AB’nin ikinci, dünyanın altıncı tedarikçisi konumunda bulunuyor.
Özellikle Çin ürünlerinin her geçen gün pazarda daha fazla gözükmesi ve 2005 yılında kotaların kalkması riskiyle karşı karşıya kalan moda üreticileri, Çin tehdidine karşı güç birliğine gidiyor.
27-29 Ağustos tarihlerinde İhlas Fuar tarafından İstanbul Hilton Convention and Exhibition Center’da düzenlenecek olan 8. Çocuk Giyim-Ayakkabı ve Aksesuarları Fuarı, kalitesiz ürünleri ve ucuz işçiliği sayesinde dünya hazır giyim pazarlarında Türk üreticilerin karşısına çıkan Çinlilere bir cevap olacak. Sonbahar-Kış kreasyonlarının sergileneceği fuara özellikle bölge ülkelerinin ilgi göstermesi bekleniyor.
Çocuk Moda’04 Fuarı ile Türk iç piyasasının hareketleneceğine ve farklı bir çok ülkeden gelecek satın almacıların bir kez daha Türk ürünlerinin kalitesine şahit olacaklarını açıklayan üreticiler, "Çin ürünleriyle fiyat açısından rekabet etmemiz çok zor. Ancak onların da bizim ürünlerimize kalite ve moda anlayışı bakımından yaklaşmaları imkansız. Bu fuarda dünya bunu bir kez daha görecek" diyorlar.
İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 17:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?