6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Haziran yağmuru felç etti

İSTANBUL'DA YAĞMUR ESARETİ

İstanbul'da dün akşam başlayan sağanak yağış, kentteki yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Kurtköy, Tuzla ve Pendik'te birçok ev ve iş yeri ile yollar sular altında kaldı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Marmara, Batı Karadeniz ve Ege bölgelerinin iç kesimlerinde yağışların bir süre daha devam edeceğini duyurdu.

Gece saatlerinde şiddetini artıran yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur İstanbul'un her iki yakasına da yağmasına karşın özellikle Anadolu yakasında Pendik, Tuzla ve Kurtköy'de ev ve iş yerlerini su bastı. Yollarda biriken su nedeniyle bazı araçlar da sular altında kaldı. Bazı aileler araçları ile suda kalırken, itfaiye ekipleri vatandaşları ve araçları güçlükle kurtardı.

Pendik Esenyalı Mahallesi Leylak Sokak'ta 2 katlı bir evde de, yan kısımdaki inşaatın temel çalışması nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Olası çökme tehlikesine karşı elektrik ve doğalgazı kesilen apartmanda, bina sakinleri tahliye edildi. Yan binadaki inşaata tepki gösteren bina sakini Sabri Gezer, belediye yetkililerine öfke kustu. "Kimi suçlayacağımızı bilemiyoruz" diyen Gezer, "Yağan yağmurla birlikte binanın giriş merdiveninin altındaki topraklar, temeli yeni atılan inşaat demirleri üzerine kaydı. Biz de korkudan 3 ailenin oturduğu binayı boşaltmak zorunda kaldık" dedi.

Bu arada, Tuzla Orhanlı'da milyon dolarlık yatların imal edildiği bir iş yeri tamamen sular altında kaldı. Mehmet Taylan'a ait Taylan Yatçılık'ı su altında bırakan sel, iş yeri sahibini çileden çıkardı. Belediyeye ait iş makinaları, dere kenarındaki yat imalathanesindeki suları güçlükle tahliye etti.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bugün de Marmara, Batı Karadeniz ve Ege bölgelerinin iç kesimlerinde yağışların süreceğini duyurdu.

İSTANBUL'DA YAĞMUR ESARETİ
İSTANBUL'DA YAĞMUR ESARETİ
İSTANBUL'DA YAĞMUR ESARETİ
İSTANBUL'DA YAĞMUR ESARETİ
İSTANBUL'DA YAĞMUR ESARETİ
İSTANBUL'DA YAĞMUR ESARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 09:48:04
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 11:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?