7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Hedef 2020 olimpiyatları

KADİR TOPBAŞ:      

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda final maçlarına ev sahipliği yapacak olan Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda incelemelerde bulunarak, basın mensuplarına bilgi verdi.

28 Ağustos-12 Eylül tarihlerinde Türkiye'de düzenlenecek olan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda final maçlarının oynanacağı Sinan Erdem Spor Salonu'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaları yerinde incelemek için salona gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarına salonla ilgili bilgiler verdi. Kadir Topbaş'a ziyaretinde Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin ve diğer yetkililer de eşlik etti.

Kadir Topbaş, 1993 yılında inşasına başlanan salonun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandığını söyleyerek, ''Salon, atletizm müsabakaları için inşa edilmişti. Daha sonra biz yaptığımız çalışmalarla bunu basketbola uygun hale getirdik. Zaten betonarme yapısı tamamlanmıştı, bazı yerlerine müdahale ederek, güçlendirmeler yaptık. Gerçekten etkileyici ve gurur duyulacak bir salon oldu. Burada sadece basketbol oynanmayacak, çok amaçlı kullanılacak. Diğer organizasyonlar ve sahne gösterileri de burada yapılacak. Zaten düzenlemeler de buna uygun olarak yapıldı'' dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) yeni spor salonu yapma düşüncesi hakkında da konuşan Kadir Topbaş, ''2020 yılında Olimpiyatları'nı İstanbul'da yapmayı hedefliyoruz. Bunun için özellikle atletizm ile ilgili bir salona ihtiyaç var. Alanı ve ölçüleri konusunda bir çalışma var. Zannediyorum ki 16 bin kişilik olacak. İstanbul hizmete duymuyor. Ne kadar çok isterseniz daha fazlasını istiyor'' dedi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nun Topbaş, salonun kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da 3. büyük tesisi olduğunu hatırlatarak, salonun maliyetinin 71 milyon TL olduğunu vurguladı. Kadir Topbaş, salonun açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 14:48:03
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 18:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?