4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Hedef asker ve polisti

Canlı bomba eylemi hazırlığında olan ’Ezgi’ kod adlı PKK üyesi bir kadın, kendisini adım adım takip eden İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli’de yakalandı.



Hamile kıyafetli kadın terörist, çantasının içinde üzerine giymek üzere hazırlanmış bomba düzeneği ile "canlı bomba"ya dönüşecekti. Çantasında 8 kilo 800 gram kilo A-4 plastik patlayıcı bulunan kadın teröristin, hedef olarak sivil, askeri veya polis tesislerini seçtiği sanılıyor.

Hamile kıyafeti ile çıkmış

PKK örgütüne ait kamplarda bomba eğitimi aldığı belirtilen ’Ezgi’ kod adlı terörist, yaklaşık 10 gün önce İstanbul’a geldi. Gaziosmanpaşa’da bir evde saklanan kadın terörist, dün saat 11.30 sıralarında çıktı. Kadın teröristin hamile kıyafeti ile sokağa çıkması üzerine, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri alarm durumuna geçti. Ulaşım olarak otobüsü kullanan kadın terörist, Şişli civarlarında girdiği bir kafeteryadan elinde çanta ile çıktı. Bu gelişme takipteki polisler tarafından derhal üstlerine bildirildi. Operasyon emrinin verilmesi ile birlikte ’Ezgi’ kod adlı terörist Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli Halide Edip Bulvarı Çifte Cevizler Köprü üzerinde yakalandı. Kadının çantasında yapılan aramada 8 kilo 800 gram A-4 plastik patlayıcı ele geçirildi. Düzeneği hazır haldeki patlayıcının canlı bomba eylemi gerçekleştirmek üzere hazır halde olduğu kaydedildi. Emniyet yetkilileri teröristin, askeri ve polis unsurları hedef aldığını belirtti. Canlı bomba kadın, yanındaki iki erkek şüpheli ile birlikte dün akşam 22.00’de sağlık kontrolü için Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

İstanbul’da daha önce de bir kadın canlı bomba yakalanmıştı. 2002’de PKK’ya katılan "Dicle" kod adlı Aslı Doğan, Kandil Dağı’nda bomba eğitimi aldıktan sonra, 2006’nın Aralık ayında İstanbul’a gönderilmişti. Aslı Doğan, 8 Nisan 2007 günü cesaret hapı almış, dikkat çekmemek için makyaj yapmış, iyi giyinmiş ve Bağcılar’daki evden çıkmıştı. Peşindeki istihbarat ekipleri, Aslı Doğan’ın çantasında ne olduğunu bilmiyordu. Aslı Doğan’ın bir buluşmaya gittiği düşünülüyordu. Aslı Doğan, otobüsle Taksim Meydanı’na geldi, bir süre keşif yaptı. Daha sonra bir lokantanın tuvaletine girdi. Burada 5 kilo 300 gram A-4 patlayıcıyı düzeneğe bağladı. Lokanta çıkışı ekipler Aslı Doğan’ı 2 metre mesafeden takibe aldı. Çantasının fermuarını açmaya hazırlandığı sırada istihbarat timi Aslı Doğan’ı yakaladı. Bomba uzman ekibi çağrıldı. Bomba fünyeyle patlatılarak düzenekten ayrıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 10:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?