4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Hem kanser hem yoksullukla savaşıyor

Batman’da yaşayan 11 çocuklu Başaran ailesinin beşinci çocuğu olan 15 yaşındaki Orhan Başaran’a kanser teşhisi konuldu.

Başaran, tedavi için her ay bin beş yüz kilometrelik yoldan İstanbul’a geliyor. 22 saat otobüs yolculuğu yapan Başaran, kanseri yeneceğine inandığını söylüyor.

Boğazında ve kulaklarının arkasında yaralar çıkan 15 yaşındaki Orhan Başaran’a gittiği hastanede bir kanser türü olan ’Nazofarenk’ teşhisi koyuldu.

Batman’da yaşayan 11 çocuklu Başaran ailesinin beşinci çocuğu olan Orhan Başaran tedavi için her ay bin 500 kilometrelik yolu katetmek için 22 saat süren otobüs yolculuğu yapıyor. Babası asgari ücretle Batman Belediyesi’nde geçici işçi olarak çalışan Orhan Başaran, hastalığına ve yoksulluğa rağmen hayata gülümsüyor.

Batman-İstanbul arasındaki bin 500 kilometrelik yolu 22 saat süren otobüs yolculuğuyla her ay gidip gelen Orhan Başaran, kanserin yanı sıra yoksullukla da mücadele ediyor.

Babası belediyede asgari ücretle çalışan Orhan Başaran, "Babamın maaşı ancak geçimimize yetiyor. Her ay borç alıp İstanbul’a geliyorum. Sadece kanserle mücadele etmiyorum. Yoksulluk ve yollarla da mücadele ediyorum. Bir senedir her ay bin 500 kilometrelik yolu gidip geliyorum" diyor.

Boğazındaki yaralar nedeniyle katı besin yiyemeyen Orhan Başaran, çorba içerken bile hemen arkasından su içtiğini söylüyor. Hastalığı ortaya çıkmadan önce yoksulluktan yiyemediği ve tadını bilmediği yemekleri hastane yemekhanesinde gören Orhan Başaran, ancak bu kez de hastalığı yüzünden bu yemekleri yiyemediğini söylüyor.

Hastalığına ve tüm olumsuzluklara rağmen umudunu hiç yitirmediğini ve kanseri yeneceğine inandığını söyleyen Orhan Başaran, tedavi gören diğer hastalar ile yakınlarına da umut aşılamaya çalışıyor. Yüzünde gülümsemeyi eksik etmeyen Orhan Başaran, "Herkes ailesiyle tedaviye geliyor. Bense masraf olmasın diye tek başıma yollara düşüyorum. Hayat şartları zor olsa da yaşamak güzel. Ben de umudumu hiçbir zaman kaybetmeyeceğim ve iyileşeceğim" diyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 09:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?