30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hemşireler Yeditepe'de buluşacak

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Elif Akbal, "Hemşirelik" mesleğinin sorunları ve çözüm yollarının tartışılacağı "Hemşirelikte Güçlü Bir Adım: Mesleki Örgütlenme" konulu program düzenleyeceklerini söyledi.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Elif Akbal, amaçlarının hemşirelikte dayanışma ve örgütsel davranışın mesleğin gelişimi ve mesleki sorunlara çözüm bulmak olduğunu söyledi. Dünyada ve Türkiye'de meslek eğitiminin standardizasyonu ve olumlu çalışma ortamları yaratılması adına ortak sorunlar yaşandığını söyleyen Akbal "Hemşirelik, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığını ve esenliğini koruma, geliştirme ve hastalık halinde iyileştirme amacına yönelik, hemşirelik hizmetlerinin planlanması, örgütlenmesi, uygulanması değerlenmesinden ve bu hizmetleri yerine getirecek kişilerin eğitiminden sorumlu bilim ve sanattan oluşan sağlık disiplinidir.

Bu program ile hemşirelikte dayanışma ve örgütsel davranışın mesleğin gelişimi ve sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasındaki önemine dikkat çekmeyi ve meslek üyeleri arasında farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz. Bu vesileyle Türk Hemşireler Derneği ve hemşirelikte özel dal dernekleri ile meslektaşlarımızı buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Elif Akbal, Hemşirelik Haftası programında Türk Hemşireler Derneği Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker, Türk Hemşireler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Doç. Dr. Aytolan Yıldırım, Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu Mezunlar Derneği Başkanı Prof. Dr. Sevgi Oktay'ın "Hemşirelik Üstüne Düşünceler" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Program sadece Yeditepe Üniversitesi Hastanesi ve Anadolu yakasındaki hastanelerde görevli hemşireleri değil, tüm İstanbul ve çevre illerdeki Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlar ile özel hastanelerde görevli hemşireler ve üniversitelerin hemşirelik bölümleri öğretim görevlileri ve öğrencilerini de bir araya getirilmesi hedefleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 13:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?