3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Hemşirenin esrarengiz kayboluşu

İSTANBUL,'da özel bir hastanede görevli hemşire 22 yaşındaki Müzeyyen Geçkin, otomobilyle geldiği annesinin Mecidiyeköy'deki evinin yakınlarında kaçırıldığını, gözlerini bağlayan saldırganların, lüks bir evde omuzundan ve bacağından yaralı bir kişiyi tedavi ettirdikten sonra yeniden gözlerini bağlayıp kendini sokağa bıraktıklarını iddia etti.

Yaralının konsolosluk saldırısının firarisi olabileceğini düşenen polis çalışmalarını sürdürüyor.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Gülbağ Mahallesi’nde meydana geldi. 

Okmeydanı'ndaki özel hastanede (Memorial Hastanesi) hemşire olarak görev yapan Müzeyyen Geçgin, annesinin evinin önüne geldiğinde otomobilini park ederken iddiasına göre kimliği belirsiz kişilerce tehdit edilerek kaçırıldı.

GÖZLERİNİ BAĞLADILAR

Araç Mecidiyeköy’den Anadolu Yakası yönüne giderken Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra genç kadının gözleri bağlandı ve kaçırıldığı araçtan indirilerek bir başka araca bindirildi. Yaklaşık 3 dakikalık yolculuğun ardından genç kızın bulunduğu araç bir evin garajına park etti. Ardından şüpheliler, genç kadının gözlerini açarak lüks bir eve getirdi. Kapıda 3 kadının karşıladığı Geçgin, içeri alınarak omuzundan ve baldırından yaralanmış bir kişinin yanına götürüldü. Tehdit ederek yaralının tedavisini yapmasını isteyen saldırganlar, tedavi bittikten sonra Geçgin’i yine gözlerini bağlayarak kendi otomobilinin bulunduğu yere getirdi.

DÖVDÜKTEN SONRA TERK ETTİLER

Kendi aracına bindirilen kadın daha sonra Beykoz Kavacık Boğaziçi Caddesi'nde bir yere bırakıldı. Bu sırada şüphelilerden biri genç kadının burnuna yumruk attı ve şırıngayla kolundan ilaç enjekte etti.

155’TEN YARDIM İSTEDİ

Genç kadın, saat 00.00 sıralarında yanında bulunan cep telefonuyla 155’i arayarak polisten yardım istedi. Polis olay yerine geldiğinde 34 ZY 5617 plakalı aracın yanında yarı baygın yatan kadını buldu. Olay yerine gelen ambulansla Geçgin, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Burada yapılan tedavinin ardından Geçgin ifadesi alınmak üzere Beykoz Kavacık Polis Merkezi’ne götürüldü.

KONSOLOSLUK SALDIRISININ FİRARİSİ Mİ?

Genç kadının iddiaları polisi alarma geçirdi. Konsolosluk saldırısının firari şüphelisini arayan polis, genç hemşirenin ifadesini aldı. Terörle mücadele şubesi ekipleri de kadını sorguladı. Ancak anlattıkları, olayın üzerindeki esrar perdesini aralamaya yetmedi. Müzeyyen Geçkin serbest bırakıldı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 13:39:11
Güncelleme :10 Temmuz 2008 Perşembe 14:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?