4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Henkel Çin'e yardım eli uzattı

Henkel, Çin'de yaşanan yıkıcı depremin mağdurlarına toplam 150 bin euro'luk yardımda bulundu.

Şirket, Çin'deki Henkel tesisleri ile yakın işbirliği halinde çalışarak, para ve ürün bağışları şeklindeki acil yardımın büyük bir kısmını, Henkel Dostluk Girişimi (Henkel Friendship Initiative) kanalıyla sağladı. Bu acil yardımın ardından, toplam yardımın diğer kısmı, önümüzdeki birkaç ay içinde belirli yeniden yapılandırma projelerine yatırılacak.

Yardım kapsamında Henkel, Çin'de bulunan Kızıl Haç'a 50 bin euro verecek. Sivil halk afet bölgesinden uzaklaştırıldığı için, acil fon ve kaynakların şu anda Çin'de bulunan Kızıl Haç aracılığıyla dağıtılması gerekiyor. Henkel, mali yardımın yanı sıra, yaklaşık 50 bin Euro bedelinde hijyen ürünleri, temizlik maddeleri ve yapı malzemeleri gibi ürünler de bağışlayacak. Çin'deki Henkel çalışanları ile yerel Kızıl Haç yetkilileri arasında bölgede hangi ürünlerin ne miktarlarda gerektiğine ilişkin görüşmeler devam ediyor.

100 bin euro'ya ulaşan bu doğrudan ve hızlı yardımın dışında Henkel, önümüzdeki iki ay içinde de Sichuan ilinin kalıcı olarak yeniden yapılandırılmasına yönelik belirli projeleri desteklemek üzere, 50 bin euro'luk bir yardım daha yapacak.

..
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 11:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?