30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Henkel'den 2008 yılı faaliyet açıklaması

Henkel, 2008 yılında satışlarını yüzde 8.1 oranında artırarak 14.1 milyar euro'ya ulaştığını bildirdi.


Henkel'den yapılan açıklamaya göre 2008 mali yılında Henkel, satışlarını yüzde 8,1 oranında artırarak 14,131 milyar euro'ya yükseltti. Artışın nedeni, Henkel'in Nisan 2008'de National Starch firmasının iş birimlerini satın alması oldu. Satışlar, döviz kuru etkisinden arındırıldıktan sonra yüzde 11,6 arttı. Organik büyüme, yüzde 3 gibi iyi bir orana ulaştı ve bir bütün olarak yıl için tahmin aralığı dahilinde kaldı.


Faaliyet kârı (EBIT), küresel etkinlik artırma programından ve National Starch firmasının iş birimlerinin entegrasyonundan kaynaklanan yeniden yapılandırma masrafları ile öncelikli olarak etkilenen kalem oldu. Normal yeniden yapılandırma masrafları da dahil edildiğinde bu giderlerin toplamı, önceki yıl 34 milyon euro olarak gerçekleşirken, 2008 yılında 663 milyon euro'ya ulaştı. Sonuç olarak faaliyet kârı 779 milyon euro olarak gerçekleşti. Faaliyet kârı, tek seferlik kazançlar, masraflar ve yenidenyapılandırma masraflarının etkisinden arındırıldığında yüzde 6,6 artarak, 1,37 milyar euro'dan 1,46 milyar euro'ya yükseldi.


Yıllık net kazanç, mali gelirde yaşanan ciddi artış sayesinde, 292 milyon euro yükselme sağlayarak 1,233 milyar euro'ya ulaştı.
Zorlu ekonomik koşullara rağmen, 2008 yılını da başarıyla kapattıklarını belirten Henkel CEO'su Kasper Rorsted, "Tüm iş birimlerimiz gelişmekte olan piyasaların da güçlü katkısı ile faaliyet gösterdikleri piyasalarda bir kez daha üstün başarı gösterdi" dedi


2008 yılının başında, piyasalarda giderek artan ekonomik zorluklara erken önlem alarak, küresel etkinlik artırma programını başlattıklarını ifade eden Rorsted, "Bu program ile National Starch firmasının satın alınan iş birimleri ile rekabet gücümüzü sürdürülebilir bir şekilde güçlendirmeyi başardık. Ayrıca stratejik önceliklerimize yoğunlaşmamız şimdiden meyvelerini vermeye başladı. 2009'un kolay bir yıl olmayacağını biliyoruz. Şu anda ekonominin bir bütün olarak nasıl gelişeceğini tahmin etmek güç.
Fakat, son derece hazırlıklıyız ve bu zorlu ekonomik ortamdan pozisyonumuzu daha da güçlendirerek çıkacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 13:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?