30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Her yaşa motor şov!

4’ten 70’e motor şov!

ATV’ler de var Motoplus fuarında dört tekerlekli ATV araçların tanıtımında mankenler de görev alıyor.

Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezinde kapılarını ziyaretçilerine açan Motoplus fuarında onlarca farklı yeni model sergileniyor

8 Şubat’a kadar açık kalacak olan fuarda 100 firma 13 bin metrekarelik alanda yeni model motorlarını sergiliyor. Bu yılki fuarda ilk kez ücretsiz eğitim seminerleri de düzenleniyor.
Bugün başlayacak olan fuarın açılışı 2007 Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun da katıldığı dünkü toplantıyla yapıldı. Açılışta konuşan Motorsiklet Endüstrileri Derneği (MOTED) Başkan Yardımcısı Mehmet Ergene, Türkiye’de trafikteki toplam motor sayısının 2 milyonu aştığını kaydetti. Ergene, geçen yılki 200 bin adetlik satışın bu yıl krizden dolayı 100 bine düşmesini tahmin ettiklerini belirtti.
Dünyaca ünlü Alman akrobat Chris Pfeiffer, BMW’nin standında fuar boyunca motosikletle akrobatik gösteri yapacak. Harley Davidson yeni teknolojilerle donattığı V-Rod Muscle, 4-8 yaş arası çocukların kullanımı için geliştirilen KTM marka motor ve Vespa’nın geçmişten izler taşıyan yeni motorları fuarda öne çıkan modeller arasında yer alıyor.

 

Hedef kitlesi, 4-8 yaş
Fuarda tanıtılan KTM marka motorlar 4-8 yaş arası çocuklar için geliştirildi. Motorsiklet tutkunu anne-babaların, çocuklarının küçük yaşta pistlere alışması için bu motorları tercih ettiklerini kaydeden SporMoto yetkilisi Metin Özcan, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Türkiye’de 4-6 yaş arası 50 çocuk bu motorların üzerinde pistlerde yarışıyor. Satışlarımız iyi gidiyor. Bu modelin fiyatı 4 bin euro. Ayrıca Ducatti marka yarış motosikletlerimizi de fuarda sergiliyoruz. Fiyatı 34 bin euro, 340 km hıza ulaşılabiliyor.”

 

Üç tekerlekli hız canavarı!
Fuardaki üç tekerlekli Cam-am marka motorların fiyatı 23 bin 500 euro. Yeni model Cam-am motor, 0-100 kilometre hıza 4 saniyede çıkıyor. Bu modelin Türkiye’de ilk kez satışa çıktığı açıklandı. Bu arada Goldwing Motor Klübü, etkinliğe üyelerinin ilginç motorlarını sergileyerek katılıyor.

 

  

En maço Harley geldi!
Harley-Davidson Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Tanay, V-Rod Muscle’ı Türkiye’de ilk kez sergilediklerini söyledi. Tanay, bu modelle ilgili şu bilgileri verdi: “Özel tasarımlı, çift egzoslu. Harley-Davidson’un en maço modeli. Fiyatı 28 bin euro.” Harley Davidson markalı Iron883 ise adeta bir teknoloji üssü. Motorda DVD, MP3 çalar, GPS, elektronik egzoz, ABS fren özellikleri var. Eşya kutusu istenildiğinde buzdolabı halini alıyor. Iron883’ün fiyatı 35 bin euro.

 Nostaljik Vespa 7.300 euro
Fuarda üç tekerlekli motor modellerinin yanı sıra Vespa motorlarla öne çıkan Ferco Motor şirketinin yetkilisi Ahmet Yörük, “Vespa satışlarımız geçen yıl yüzde 20 arttı. Satışlarda Avrupa’da ilk 5’e girdik. 1946’da yapılan Vespa’nın aynısı tekrar satışta. Bu yıl yeni renkler de eklendi. Fiyatı 7 bin 300 euro” dedi. Yörük, üç tekerlekli Gilera marka motorlara ilginin gün geçtikçe arttığını belirterek, şunları söyledi: “Önünde iki küçük tekerlek olan model, az efor harcanmasını sağlıyor.”

 200 kilometreyi aşıyor
BMW yetkilisinin verdiği bilgiye göre, K1300 GT model motorsiklet ilk kez bu yılki fuarda sergileniyor. 28 bin 600 euro fiyatı olan motorun vitesi debriyaja basılmadan değiştirilebiliyor. 160 beygir gücündeki motorun hızı ise 200 kilometre üstüne çıkıyor. Bu arada BMW motosiklet bu yıl fuara özel bir kampanya yapıyor. BMW motorsiklet, peşinatsız 60 ay taksit, 0.85 kredi olanaklarıyla sunuluyor.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 09:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?