4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

HEV okullarına uluslararası onay

Hisar Eğitim Vakfı (HEV) Okulları, Kasım ayında geçtiği denetimlerin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nin en köklü akreditasyon kurumlarından The New England Association of Schools and Colleges (NEASC) tarafından akredite edildi. 

Hisar Eğitim Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de sadece iki uluslararası okulun sahip olduğu NEASC sertifikası, HEV Okulları'nın dünyanın önde gelen okullarında geçerli standartları karşıladığını gösteriyor. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan HEV Okulları Genel Müdürü Ayfer Yeniçağ, Amerika Birleşik Devletleri'nin en köklü akreditasyon kurumlarından biri tarafından onaylanmanın, mezun öğrencilerine uluslararası kariyerlerinde büyük avantaj sunacağını belirtti. "NEASC tarafından akredite edilmek henüz 12. yılında olan okulumuzun gelişiminde çok önemli bir dönüm noktası" diyen Yeniçağ şöyle devam etti: "1885 yılında kurulan, ABD'nin en köklü akreditasyon kurumu olan NEASC sertifikasına, Harvard ve MIT gibi dünyanın en köklü ve tanınmış okulları sahip olabiliyor. Elde ettiğimiz bu önemli başarının, ilk mezunlarımızın yurtdışı üniversite başvuru dönemine denk gelmesi mutluluk verici. NEASC sertifikasının yeni ve gelecek mezunlarımıza, uluslararası eğitim kariyerlerinde önemli fırsat ve avantajlar sunacağına inanıyoruz. Mükemmellik yolculuğumuza, aldığımız sertifikanın kılavuzluğunda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz." 

HEV Okulları'nın NEASC'ın yanı sıra Council of International Schools (CIS) akreditasyon sürecinin de devam ettiği kaydedildi. 

HEV Okulları 10-17 Kasım 2007 tarihlerinde NEASC ekibinin detaylı denetiminden geçti. Ekip, bir hafta boyunca okulun tüm eğitim süreçleri ve faaliyetlerinin yanı sıra idari konularla da ilgili çok yönlü incelemelerde bulundu ve bir ziyaretçi raporu hazırladı. NEASC'ın ilgili komisyonu Ziyaretçi Raporu'nu inceleyerek, 29 Kasım 2007 tarihinde yaptığı toplantısında HEV Okulları'nın akredite olması yönünde karar verdi. NEASC Sertifikası, Boston'da düzenlenen bir törenle HEV Okulları Genel Müdür Ayfer Yeniçağ'a verildi.
 
Öte yandan 1885 yılında kurulan NEASC, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan altı akreditasyon kurumunun en eskisi olma özelliği taşıyor. Kuruluş, ABD'de New England bölgesindeki eğitim kurumlarının yanı sıra, ilgili komisyonu aracılığıyla ABD dışındaki uluslararası eğitim kurumlarına da akreditasyon hizmeti veriyor. NEASC sadece liseleri değil, üniversiteleri de akredite ediyor. New England'ın ABD'nin eğitim açısından en gelişmiş bölgesi olması, akredite olan eğitim kurumlarının arasında Harvard ve MIT gibi dünyanın en saygın lise ve üniversitelerinin yer almasını sağlıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 12:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?