30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hevesleri kursaklarında kalacak!

VALİ GÜLER:

Küçükçekmece'de geçtiğimiz günlerde PKK yandaşları tarafından bir İETT otobüsüne atılan molotofkokteyli ile yüzü yanan Serap Eser'in ölümünün ardından İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, aileye taziye ziyaretinde bulundu. Cenazenin bulunduğu Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aileye başsağlığı dileyen Güler, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vali Güler, "Toplum, bu olayı gerçekleştirenleri nefretle kınamıştır. İstanbul'un huzuru bozanlara karşı

mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Bir gerginlik ortamı yaratılmaya çalışılıyor. Bu tamamen provakasyondur. İstanbul'un değişik yörelerinde, değişik gerekçelerle oluşturulan bu gerginlik ortamıyla kitleler karşı karşıya getirilmek isteniyor. Sevgili İstanbullular lütfen bu oyunun farkında olun. Herkesin bu oyunu gerçek boyutlarıyla irdelemesi gerekiyor" dedi.

Dün İstanbul'un çeşitli yerlerinde provakatif eylemler gerçekleştirildiğini hatırlatan İstanbul Valisi Muammer Güler, "Geçtiğimiz hafta, adı demokrasi ve kültür derneği olan bir siyasi partinin ilçe teşkilatında bu molotofkokteyllerinin üretildiğini gördük. Yakalanan 18 kişiden 11'i tutuklandı. Serap kızımızın olayını gerçekleştiren failler de, polisin titiz bir çalışması sonucu hemen olayın ardından tespit edildi ve yakalandı. Yüce adaletin onlara gerekli cezayı vereceğine inanıyoruz" diye konuştu.

İstanbul Valisi Güler, İstanbul'da dün yaşanan olaylar kapsamında 58 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Yaşananların insanlık dışı olduğunu savunan Güler, "Bunun demokrasi ile bir ilgisi yoktur. Demokratik talepler adı altında şiddet eylemleri sergilenmek istenmekte, toplumun hassasiyetleri, milletin sabrı test edilmeye çalışılmaktadır. Herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum. Bu acılı annenin feryadı, canileri boğacaktır. Bu çekilen acı, yaşanan sıkıntıyı kim hangi demokratik taleplerle izah

ediyorsa, gelip İstanbullulara anlatsın. Lanetle, nefretle kınıyorum. Bu tür eylemler yapanlar karşılarında hem milletin birlik ve beraberliğini hem de güvenlik güçlerini bulacaktır. Aileye her türlü destek sağlanacak. Bu olayı bizzat gerçekleştiren 6 kişi şu anda tutuklu. Ülkede hangi karışıklığı çıkarmak istediklerini biliyoruz, hevesleri kursaklarında kalacak" açıklamasında bulundu.

Soru üzerine Vali Güler, İstanbul'da yeteri kadar domuz gribi aşısı olduğunu ve talepte bulunan herkesin aşılandığını ifade etti.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise İstanbul'da dün yaşanan olaylara değinerek, "On yapmak istedilerse ancak birini gerçekleştirebildiler. Vatandaşlarımız bize bilgi aktarsınlar, kendileri olaylara hiç karışmasınlar. Her şeye yetecek kadar gücümüz ve sayımız var" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 14:18:05
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 19:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?