4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Heykeli dikilecek adam

Beşiktaş Belediyesi, siyah - beyazlı kulübün ve Türk futbolunun efsane ismi Süleyman Seba'yı anıtlaştırıyor. Belediye Başkanı İsmail Ünal, başarılı insanları yaşarken onore etmek gerektiğini söyledi, heykelin iki ay içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Adı Beşiktaş ile özdeşleşen, sadece siyah - beyazlıların değil, Türk futbolunun abide ismi, efsane Başkan Süleyman Seba'nın heykeli dikilecek. 

Futbolcu olarak başladığı hizmetine, yöneticilik ve başkanlıkla devam eden Seba, görev yaptığı 16 yıllık başkanlık sürecinde Beşiktaş'a sayısız kupalar ve şampiyonluklar kazandırdı. Görevi bıraktığı yıl, siyah - beyazlıların genel kurulunca "Onursal Başkan" sıfatına layık görülen Süleyman Seba'nın bu hizmetlerini unutmayan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Seba'nın heykelini dikmek için harekete geçti. 

Beşiktaş'ın adını senelerce zirveye taşıyan Süleyman Seba'yı yaşarken onore etmek istediklerini söyleyen Ünal, "Seba'dan önceki Beşiktaş ile Seba'dan sonraki Beşiktaş'ın farkını hepimiz çok iyi biliyoruz. Şeref Stadı'ndaki izbe yerden, bugünlere gelmemizdeki en büyük pay sahibi Süleyman Seba'dır. Onun bu yaptıklarını kimse inkar edemez" diye konuştu. 

Beşiktaş Belediye Başkanı, heykel konusunda tüm ön çalışmaların tamamlandığını, eskiz aşamasına geldiğini vurgulayarak, heykelin Mimar Sinan Üniversitesi'nde hazırlandığını ve iki ay içerisinde bitirileceğini belirtti.
Ünal'dan önce belediye başkanlığı görevini yapan Yusuf Namoğlu da Spor Caddesi'nin adını Süleyman Seba Caddesi olarak değişmesini sağlamıştı.

Tesis ve kupa şampiyonu

Başkanlığı döneminde 5 lig, 4 Türkiye, 4 Cumhurbaşkanlığı, 2 Başbakanlık, 6 da TSYD Kupası gören Süleyman Seba, günlük başarıların yanında tesisleşme yolunda kulübü ileriye götürdü. Akaretler'deki kulüp binasının yanında BJK Plaza onun döneminde inşaa edildi. Ümraniye Tesis-
leri'nin arazisi onun döneminde alındı ve yapımına yine Seba ile başlandı. Fulya Süleyman Seba Projesi yine onunla gündeme geldi. Bu bölgenin arazisi yine Süleyman Seba döneminde siyah - beyazlılara kazandırıldı. Süleyman Seba Spor Salonu, Çilekli Tesisleri, BJK Koleji, Seba'nın kulübe kazandırdığı değerlerdir. İnönü Stadı'nı 49 yıllığına kiralayan da o oldu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?