6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

'Hikâyemiz' doğduğu kent İstanbul'a dönüyor

Tarih Vakfı’nın "Türkiye’de İnsan Hakları ve Sivil Toplum Gelişiminin Görsel Anlatımı" projesi, 11 Nisan’da başladığı ülke turunu, 20. durak olan İstanbul’da tamamlıyor.

Tam 7 ay boyunca Bursa’dan Mersin’e, Van’dan Muğla’ya kadar, toplam 19 ilde ziyaretçilerle buluşan ve son 50-60 yılda toplumumuzdaki insan hakları durum ve mücadelesini olabildiğince geniş bir yelpazeden seçilmiş insanların hikayeleriyle bize yansıtan "Hikâyemi dinler misin? Tanıklıklarla Türkiye’de İnsan Hakları ve Sivil Toplum" sergisi, Türkiye turunu, serginin doğduğu kent olan İstanbul’da noktalıyor.

Serginin İstanbul’daki açılışında, Türkiye’de bir "ilk" olan bu 7 aylık ve 19 şehirlik ülke turunun anıları da paylaşılacak. Yola çıktığı günden bu yana hiç durmadan, şehir şehir dolaşan sergi koordinatörleri Ülkü Özen ve Tayfun Polat,  "Hikâyenin Hikâyesi"ni anlatacak.

Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Silier, "Toplumumuzun karşılıklı anlayış, demokrasi ve uygarlık yönündeki yürüyüşüne daha kararlı ve daha güçlü bir biçimde devam etmesine katkıda bulunmayı amaçlayan "Hikâyemi dinler misin? Tanıklıklarla Türkiye’de İnsan Hakları ve Sivil Toplum" sergisinin açılışında sizleri de Darphane’ye bekliyoruz." dedi
Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 14:06:52
Güncelleme :8 Ekim 2004 Cuma 09:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?