3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Hindistan basınına da yalanlama

BAŞBAKANLIK Basın Merkezi bu kez Hint basınını da yalanladı. Başbakanlık, Hindistan’da İngilizce yayınlanan Times of India gazetesinden alıntı yapılarak Türkiye’de yayınlanan "Başbakan Hindistan gezisinde günahtan arınma suyu içti" haberlerinin "gerçek dışı olduğu" açıklaması yaptı.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan’ın Hindistan programının son gününde gerçekleşen tapınak ziyaretiyle ilgili haberler şöyle yalanladı: "Sayın Başbakanımız ikram edilen suyu içmeyi kabul etmeyerek eline dökülmesini istemiştir. Bu husus, ziyareti izleyen basın mensupları ve kamera görüntülerinin tanıklığı ile de sabittir. Anadolu Ajansı’nın 24 Kasım tarihli ziyarete ilişkin haberinde de suyun sayın Başbakanımızın eline döküldüğü gerçeği açıkça belirtilmektedir."

Başrahip anlatmıştı

Hindistan’da İngilizce yayınlanan Times of India gazetesine konuşan Maramma tapınağının Başrahibi N. Srinivas ile bir söyleşi yayınlanmıştı. Srinivas, Erdoğan’ın ziyaretini şöyle anlatmıştı: "Theerta’ (Hinduların günahlarından arınmak için içtiği su) ikram ettim. Hemen içti, yanındakilere de ikram ettirdi. Tapınaktaki ’Meravanige Devaru’yu (mutluluk tanrısı heykeli) sordu. Çok şaşırmıştım. Açıklamamı dikkatle dinledi ve benimle tokalaşarak veda etti." Hürriyet ve bazı gazeteler de başrahibin bu sözlerine dayanak Hint gazetesindeki haberi yayınlamıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 10:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?