3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Hırsız kaçtı polis vurdu

Çalınan aracının izini sürmeye kalkan şahıs, buluştuğu oto hırsızlarıyla anlaşamayınca taraflar arıasında kovalamaca başladı.

Olaya denk gelen polis ekipleri, kendi aracını kovalayan araç sahibinin bulunduğu otomobile ateş açınca, otomobilde bulunan bir kişi yaralandı. Çalıntı otomobil yüzünden tartışan iki grubun kavgası çatışmaya dönüştü. Olayda bir kişi polisin açtığı ateş sonucu hafif şekilde yaralandı.

Edinilen bilgiye göre Esenyurt'ta oturan Seyfi Düş'ün 34 ZH 6081 plakalı otomobili çalındı. Düş'ü telefonla arayan bir şahıs, bir miktar para karşılığında çalınan arabasını geri getireceğini söyledi. Bunun üzerine Düş, kendisini hırsızlar ile görüştürecek olan Garip D.'yi de otomobiline alarak E-5 Karayolu İncirli mevkiine gitti. Bir süre sonra aracı çaldıkları öne sürülen 3 kişi, çaldıkları 34 BM 8711 plakalı otomobil ile birlikte buluşma noktasına geldi. Bu esnada taraflar arasında çıkan anlaşmazlık bir süre sonra kavgaya dönüştü.

Kavganın büyümesi üzerine çalınan otomobille kaçmaya başlayan 3 kişi ile araç sahibi arasında kovalamaca başladı. Yaşanan kovalamaca Bakırköy Devlet Hastanesi önüne kadar sürdü. Bu esnada hastane önünde bekleyen polis ekibi olaya müdahale etti. Kaçan şahısların 'dur' ihtarına uymaması üzerine polis hırsızı kovalayan şahsın aracına ateş açtı. Acılan ateş sonucu otomobilde bulunan Garip D., vücuduna isabet eden 2 kurşunla yaralandı. Yaralı şahıs Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Garip D.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Kendi aracını kovalarken polisin kurşunlarına hedef olan Düş'ün aracında 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kaçan aracın yakalanması için polis arama çalışması başlattı. 

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 09:49:45
Güncelleme :19 Kasım 2008 Çarşamba 09:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?