6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Hırsızın şok eden yöntemi

Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı işadamı Faruk Süren'in Beykoz'daki villasını soyan hırsızlık zanlısı yakalandı. Beraberindeki çete ile birlikte yakalanan hırsızın, karıştığı olaylarda parmak izi bırakmamak için parmaklarının uçlarını jiletle kestiği ortaya çıktı. Buna rağmen polisin elinden kaçamayan şahıs ve şebeke üyelerinin, suçlamaları reddettikleri öğrenildi. Öte yandan, Süren'in lüks aracının çalınırken sitenin güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği ve hırsızlık olayını fark etmeyen site görevlisinin hırsıza kapıyı açtığı ortaya çıktı.

Çok sayıda ünlü ismin oturduğu İstanbul Beykoz Konakları'nda geçtiğimiz günlerde yaşanan olayda, Faruk Süren'in onlarca güvenlik kamerası ve yüksek duvarlarla çevrili sitedeki tripleks villasına mutfak penceresinden giren hırsız, işadamının oğlu Emir Süren'e ait lüks otomobilin yanı sıra, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, fotoğraf makinesi ve kredi kartlarını çaldı. Ailenin şikayeti üzerine harekete geçen polis ekipleri, öncelikle sitenin güvenlik kameralarını inceleme altına alırken, villada da parmak izi incelemesi yapıldı.

Yapılan incelemede, çalınan lüks aracın villadan çıkarılış görüntüsünün güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği fakat hırsızlık olayından haberi olmayan güvenlik görevlisinin sitenin kapısını açarak aracın çıkışına izin verdiği ortaya çıktı.

 

BASIN MENSUBUNA, "SIRA SANA GELDİ" DİYE BAĞIRDI

Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, cezaevinden yaklaşık 1.5 ay önce çıktığı belirlenen C.Y.'nin liderliğini yaptığı çeteyi takibe aldı. Sadece lüks semtlerde hırsızlık yapan şebeke üyelerinden Yılmaz Ö.'nün Süren ailesinin villasına giren kişi olduğu tespit edildi. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Oto Hırsızlık Büro Amirliği ve Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Üsküdar, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa'da 10 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, çete lideri C.Y. ile

Yılmaz Ö.'nün de aralarında bulunduğu 11 kişi yakalandı. Yılmaz Ö.'nün karıştığı hırsızlık olaylarında arkasında iz bırakmamak için parmaklarının uçlarını jiletle kestiği ortaya çıktı. Buna rağmen yakayı ele veren zanlı Yılmaz Ö.'nün çaldığı araçla gişelerden geçerken de görüntülendiği belirlendi.

Karıştıkları hırsızlık olaylarından elde ettikleri paraları uyuşturucu ve gece hayatında harcadıkları öne sürülen şebeke üyelerinin, iddiaları reddettikleri öğrenildi. Şube çıkışında yüzlerini saklayan çetenin lideri C.Y., soru soran basın mensubuna, "Sıra sana geldi" diye bağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 14:30:03
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 19:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?