7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Hırsızlar ATM'yi çaldı

HIRSIZLAR ATM'Yİ ÇALDI

İstanbul'un iki ayrı ilçesinde bu sabaha karşı meydana gelen soygun ve hırsızlık olaylarında binlerce dolarlık mal ve para çalındı. Başakşehir'de hırsızlar bir alışveriş merkezindeki seyyar banka ATM'sini çaldı.

Edinilen bilgilere göre Pendik Kurtköy ve Başakşehir'de meydana gelen iki olayda soygun ve hırsızlık zanlıları gece mesaisi yaptı. İlk soygun olayı sabah saat 05.30 sıralarında Pendik Ramazanoğlu Mahallesi Kaynarca Caddesi Gürsu Sokak üzerinde bulunan bir metal fabrikasında meydana geldi. Polis kaynaklarına göre bir fabrikanın güvenlik görevlisi Mustafa Paydaş'ın silah tehdidiyle el ve ayaklarını koli bandı ile bağlayan 5 soyguncu, içinde bol miktarda altın, döviz, yaklaşık 150 bin Türk Lirası ve çek

koçanı bulunan para kasasını yanlarına alarak fabrikaya ait kamyonete yükleyip kaçtı. Soyguncuların, gasp ettikleri kamyoneti Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bir sokağa bırakarak kaçtıkları belirlendi. Soyguncuların uzaklaşmasından sonra kendi imkanlarıyla bantları söktükten sonra polisi arayan Mustafa Paydaş, ilk ifadesinde, "Kapıdan içeriye giren şahıslar, başıma silah dayayıp, beni yere yıktılar. El ve ayaklarımı koli bandıyla bağladılar. Çok korktum. Sonra kasayı yanlarına alarak kaçtılar" dedi.

Soygunun ardından ihbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, terk edilmiş olarak bulunan kamyonet ve fabrikada parmak izi incelemesi yaptı.

İkinci hırsızlık olayı sabah saat 06.00 sıralarında Başakşehir'de meydana geldi. Ortaya atılan iddialara göre, sabah saatlerinde henüz kimliği belirsiz 5 şüpheli, biri cip olmak üzere iki otomobille alışveriş merkezinin giriş katında bulunan bir süpermarketin önüne geldi. Demir levye ile otomatik kepengi açan hırsızlar, marketin içinde bulunan seyyar durumdaki banka ATM'sini alarak kayıplara karıştı. Polis olayın ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Her iki olayla ilgili olarak polis geniş çaplı çalışma başlattı.

HIRSIZLAR ATM'Yİ ÇALDI
HIRSIZLAR ATM'Yİ ÇALDI
HIRSIZLAR ATM'Yİ ÇALDI
HIRSIZLAR ATM'Yİ ÇALDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2010 Pazar 10:19:03
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 12:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?