6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Hırsızlar birbirlerini ihbar etti

İstanbul'da kendi aralarında anlaşmazlığa düşüp, üç farklı gruba dağılan hırsızlık çetesi üyeleri birbirlerini polise ihbar edince hepsi birlikte yakalandı.

İddiaya göre, İstanbul'da evlerden ve işyerlerinden hırsızlık yapan bir şebeke kendi içinde anlaşmazlığa düşünce 3 farklı gruba dağıldı.Çete üyeleri, Mehmet T., İbrahim S. ve Özgür K. liderliğinde faaliyetlerine ayrı ayrı devam etti. Birbirlerini polise ihbar eden hırsızlık çetesi üyelerine yönelik polis teknik takip başlattı. 5 ay süren teknik takip sırasında polis 7 kişiyi gözaltına aldı.

İfadelerinin ardından mahkemeye çıkartılan şüphelileri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Üç ayrı çetenin faaliyetlerini durdurmak için harekete geçen polis İstanbul'un 10 farklı ilçesi ve Diyarbakır'da 32 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda Mehmet T., İbrahim S. ve Özgür K.'nın da aralarında bulunduğu 30 kişi yakalandı. Özgür K., evinde doğum günü partisi yaparken şebeke üyesi yabancı uyruklu 2 kadınla birlikte yakalanırken, şebekenin içinde 2' de çocuk bulunduğu belirlendi. Şüphelilerin bulundukları adreslerde yapılan aramalarda ise 1 kilo 724 gram esrar, 2'si kuru sıkı olmak üzere 3 tabanca, 13 adet laptop, 268 adet cep telefonu, 4 adet LCD televizyon ele geçirildi.

Evlerin kapılarını kırarak hırsızlık yaptıkları belirlenen şebeke üyelerinin, yakalandıklarında açık vermemek için çaldıkları malların seri numarasını kazıdıkları belirlendi. Yakalanan 30 kişiden 3'ünün çalınan malları satın aldıkları öğrenilirken, polisin operasyonuyla birlikte 45 farklı hırsızlık olayının da aydınlatıldığı bildirildi. İfadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2010 Pazartesi 14:59:02
Güncelleme :6 Aralık 2010 Pazartesi 17:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?