1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Hırsızlara linç girişimi

Şişli Rumeli Caddesi üzerinde bulunan 8 katlı bir binaya giren 2 kişi, hırsızlık yapmak istedi. Binanın çatı katından gelen sesler üzerine şüphelenen vatandaşlar, durumu polise bildirerek, yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri, hırsızlık zanlılarını suçüstü yakaladı. Olaya yoğun bir şekilde tepki gösteren bina sakinleri, linç girişiminde bulundu. Polis, zanlıları vatandaşların elinden zor aldı. 

Edinilen bilgiye göre olay saat 23.00 sıralarında Şişli Rumeli Caddesi 16 numarada bulunan 8 katlı bir iş merkezinde meydana geldi. Binanın son katından gelen ses üzerine güvenlik görevlileri, dışarı çıktı. Bazı büroların kapılarının açıldığını bazılarının da zorlandığını gören görevliler, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çatı katına çıktıklarında karşılarında 2 kişinin, bir adet tornavida ve bir adet demir çubukla kapıları zorlarken gördü. Gözaltına alınan 2 şüphelinin iş merkezinden çıkartılması sırasında vatandaşlar, hırsızlık zanlılarını linç etmek istedi. Vatandaşlardan birinin attığı tekme şüphenin yüzüne isabet etti. Polis ekipleri öfkeli kalabalığı güçlükle sakinleştirirken, şüpheliler polis otosuna bindirilerek polis merkezine götürüldü. Şahısların üzerinde yapılan aramada, binada bulunan ofislerden birinden alındığı belirlenen 1 çek ile kapıların kilitlerini açmakta kullandıkları tornavida ve demir çubuk çıktı. 

Öte yandan vatandaşlar, kendilerine engel olan polis ekiplerine tepki gösterdi. Binada yaşadığını belirten bir vatandaş, "Benim içerde annem, kardeşim, karım var. Onlara saldırsaydı ne olacaktı? Ya da beni gördüklerinde bıçaklasalardı, vursalardı ne olacaktı? İnsan hayatı o kadar ucuz değil. Yakalandıklarında bir süre içeride yatıyorlar, ardından hemen serbest bırakılıyorlar. Cezaları bu mu olmalı? Vatandaşın eline bıraksınlar, cezasını vatandaşlar versin" dedi. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 10:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?